Este dificil sa ma pun in situatia dumneavoastra actuala atat timp cat nu putem da timpul inapoi si sa ma pun in situatia dumneavoastra atunci cand ati cumparat apartamentul.
Acum poate ca este firesc sa va adaptati modului de rezolvare a reparatiilor in acea asociatie. Faceti sesizarea scrisa catre presedintele asociatiei in care solicitati sa se ia masuri, sa se repare asa cum prevede Legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Daca raspunsul este negativ, faceti inca o notificare catre asociatie prin care precizati ca o sa faceti singur reparatia, cu firma autorizata, acte..., si explicati-i presedintelui, in scris ca o sa actionati apoi asociatia in instanta ca sa recuperati cheltuiala, dobanzi, cheltuieli de judecata...
Din acest dialog poate ajungeti la o alta solutie: asociatia sa se ocupe de toata reparatia si tot asociatia sa repartizeze cheltuiala pe fiecare proprietar conform tabieturilor existente in acea asociatie. Sigur ca la momentul potrivit puteti face propunerea asociatie sa incaseze de la dumneavoastra o suma mai mare, pe chitanta, ca sa acopere factura urmand ca asociatia sa se straduiasca apoi sa incaseze de la ceilalti vecini si sa va dea banii inapoi ori sa compenseze cu cheltuieli viitoare ce vor fi repartizate pe lista de plata lunara.
Si la mama la bloc s-au facut reparatiile pe coloane! Avand in vedere ca suma era foarte mare si proprietarii pensionari , acesi bani s-au pus in cheltuielile de intretinere . Suma a fost adunata timp de un an de zile , dupa care s-a facut si izolatia acoperisului.Asociatia de proprietari poate introduce aceasta suma in intretinere , si dupa ce o aduna , contacteaza o firma si etc....depinde cat puteti dumneavoastra sa asteptati! Pt cei doi locatari care nu platesc , sa li se retina pe intretinere si administratia sa primeasca chitanta pe acea suma de la firma care face reparatia cand o solicitati ! Unele firme lucreaza cu plata in rate!
Mie mi s-a cerut 1800 ron pt izolare ! Suma pe care nu imi permit sa o dau toata odata! Sunt in bloc 66 de apartamente.
mergeti la un executor platiti o taxa ptr a notifica administratia si pe seful de bloc , cu privire la situatia in care se gaseste bunul comun denumit - acoperis si faptul ca trebuie reparat - din pacate ar trebuii sa faceti o expertiza (1000ron ) in care sa se arate daca trebuie sau nu, reparat acoperishul si apoi sa executati cu banii dvs ( dar ziceti ca nu-I aveti ) reparatia , apoi proces cu asociatia ptr a recupera suma cheltuita
seful de bloc - NU ARE DREPTUL SA SCOATA BANII DINTR-O directie si sa-i puna sau sa decida in ce directive merg ei , doar prin votul adunarii generale -si nu cred c a-l are ....daca n -o fac de buna voie , mergeti la politie si depuneti o reclamatie impotriva asociatiei ,
este posibil sa gasiti un sprijin
Puteti face tot ce spune @iancu ionel, dar fara rezultate.
Notificarea prin executor costa iar o sesizare scrisa de mana dumneavoastra si inregistrata la asociatie este calea normala si fara costuri.
Nu exista sef de bloc in asociatii. Sesizarea se face catre presedintele asociatiei.
Pentru a realiza reparatia terasei nu este necesar sa platiti o expertiza cu 1000 lei sau cu alta suma. Sesizati presedintele asociatiei si acesta va constata impreuna cu administratorul, va decide impreuna cu ceilalti membri ai comitetului...fara sa va coste ceva.
Conducerea asociatiei de proprietari este asigurata intre adunarile generale de comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei. Presedintele si comitetul pot decide modul de utilizare a sumelor din contul asociatiei, pot stabili prioritati, pot face plati pentru avarii si alte cheltuieli urgente din soldul casei sau din contul bancar indiferent de provenienta banilor, de sursa.
Am inteles procedura corecta era sa se fi facut reparatia intregului acoperis in totalitate,nu pe tronsoane cum sa procedat la blocul nostru.
Eu am dedus urmatoarele,va rog sa ma corectati daca nu am inteles bine.Solutia legala e sa fac o cerere (instinsare )la presedintele de la asociatie in care sa discute cu presedintele de bloc sa organizeze o sedinta de bloc in care sa puna in discutie problema cu acoperisul meu,iar daca raspunsul este negativ (deoarece celelalte famili de pe tronsoane au participat individual la reparatia tronsonului parti sub care stau) sa actionez in instanta asociatia de locatari.
Eu in zielele trecute am avut promisiuni de la vecini de pe tronsonul meu care au spus ca vor participa cu bani,mai putin de unul dintre ei care a spus ca el nu va da bani(omul e mai decazut are probleme cu alcolul) ,cum si cine poate sa il oblige sa participe si el la reparatie s-au daca achit si in locul lui poate doamna presedinte de la asociatie sa imi recupere bani?