avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis de bloc

Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat legatura cu seful de bloc pt a il instinta de problema.

Dansul mi-a spus ca in urma cu 2 ani au cerut sa se repare tot acoperisul numai ca o cei de pe tronsonul meu( unde am cumparat apartamentul) nu a fost de acord,si a urmat sa il faca pe tronsoane tronsonul meu a ramas nefacut.

La reparatie ei au procedat in felul urmator,au adunat banii de la fiecare apartament pe tronson,urmand sa se faca doar tronsoanele unde s-au adunat bani,neavand un fond de bloc in vremea acea pt a putea face tot acoperisul.

Problema la mine e in felul urmator :
-am incercat sa iau legatura cu vecini de pe tronsonul meu pt a aduna suma necesara reparatiei acoperisului de pe tronsonul nostru ,costul acoperisului am impartit la 5 apartament cate sant pe tronson ,unele famili mi-au promis ca va participa iar altele 2 famili din care una dintre ele este o familie de alcolisti si de scandalagi care face probleme in cartier si nu vrea sa puna bani.

In momentul de fata s-a adunat un fond de bloc suficient ,dar seful de bloc mi-a spus ca nu se poate atinge de acel fond pt ca celelalte famili au facut separat aoperisul nu cu fond de bloc.

Seful de bloc mi-a sugerat sa achit si pt vecini care nu vor sa plateasca si sa astept sa imi inapoieze ei bani treptat ,dar sunt sigur ca nu imi voi recupera bani niciodata sub forma aceasta si nici nu as avea bani sa pun pt ei ,nu am terminat de renovat apartamentul din lispa de bani,am 2 copii mici si cheltuieli peste masura,
Va rog sa ma indrumati cum pot sa fac cel mai bine si cel mai repede sa pot repara acoperisul sa nu m-ai imi ploaie in casa?
Si cine ar putea sa ii oblige pe ceilalti vecini care nu vor sa participe cu partea lor de bani pt reparatie?
Care ar fi demersurile?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul pe care il veti da!!!
REvin pentru inca o lamurire......am adunat bani pentru reparatia acoperisului de la vecini de pe tronsonul meu,unul dintre vecini nu are de gand sa platesaca partea sa,am sa platesc eu pt dansul cu speranta ca voi putea sa mi recuperez suma pe care o achit pentru el,presedinta de la asociatie a spus ca ea nu are ce sa ii faca si nu are chef sa aiba de a face cu el,la fel si seful de scara care are atributi organizatoare ,nu a vrut nici macar sa vina cu mine pana la el sa discutam sa ii aduca la cunostinta ca se repara aoperisul si ca trebuie sa isi achite partea lui ,le este teama de el pt ca e betiv..............dar nici mie nu imi convine sa pun bani pt el pt ca alti sant comozi si lasi.

Cum se procedeaza cu firma care repara acoperisul?imi da facturra si chitanta pe fiecare familie ,pe cap de apartament,s-au doar o singura chitanta pe intreaga suma?cum pot face dovada daca il chem in instanta pe vecinul care nu a platit sa pot justifica suma care am achitato in locul lui..........Astept un raspuns cat de repede posibil ca sa pot sa procedez corect,...va multumesc anticipat pt raspuns.
Contractul de reparatie se face intre firma si asociatia de proprietari si la fel si factura. Asociatia imparte cheltuielile proprietarilor iar, in acest context, cel care nu a platit va fi inregistrat cu datorie la asociatia de proprietari.
stelian_1981 a scris:
REvin pentru inca o lamurire......am adunat bani pentru reparatia acoperisului de la vecini de pe tronsonul meu,unul dintre vecini nu are de gand sa platesaca partea sa,am sa platesc eu pt dansul cu speranta ca voi putea sa mi recuperez suma ...

Noi am incercat aici sa va explicam care este procedura legala dar dumneavoastra faceti altfel decat este corect si legal.
Asa ca daca acel vecin nu o sa va dea banii, o sa trebuiasca sa-l actionati in judecat dumneavoastra personal, cu toate necazuri, costurile si timpul pierdut in aceasta actiune.
Poate mai simplu era sa va alegeti alti oameni in conducerea asociatie care sa aplice legislatia si sa rezolve legal problemele asociatiei fara sa umblati dumneavoastra din usa in usa. Autopropuneti-va presedinte de asociatie in prima adunare generala si tineti legatura cu noi.

Am rezolvat problema am sa scriu pt alti vizitatori care doresc sa vada solutionarea.
Am contractat o firma specializata cu reparatia acoperisului,costul acoperisului pe tronsonul meu m-a costat 1000 ron,am luat legatura cu toti vecini de pe tronsonul meu pe motivul ca vreau sa participe cu o parte de bani pentru reparatia acoperisului.Vecini au fost amabili au participat fiecare cu partea care i se cuvenea,am facut un tabel cu suma pe care a depuso fiecare iar dupa reparatie am facut pentru fiecare familie copie dupa factura si chitanta.
un exemplar a fost depusa la asociatia de locatari.
Un singur vecin nu a vrut sa participe la reparatie si am pus eu bani in locului lui dar nu mi-am recuperat bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc acoperisul? amiali amiali Buna ziua, Va deranjez deoarece am o nedumirire: locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatie acoperis de tigla geo28 geo28 Buna ziua,am niste nelamuriri legate de reparatia unui acoperis de tigla si de felul cum trebuie sa fie impartita pe apartamente contributia pentru acoperis, ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis MIctheo MIctheo In baza legislatiei in vigoare privind functionarea si organizarea asociatiilor de proprietari, am facut o contestatie in prima faza catre presedintele ... (vezi toată discuția)