avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie

Buna dimineata tuturor,

As dori un sfat in ceea ce priveste o situatie cu care ma confrunt si refuz sa cred ca nu exista o rezolvare.
Cu doua saptamani in urma am avut o discutie cu o echipa de 2 zugravi independenti ( care nu lucreaza pe firma) in legatura cu o lucrare pe care doream sa o fac in apartament.
Ne-am inteles asupra lucrarii si le-am dat 500 Ron urmand sa se prezinte la lucrare peste 2 saptamani impreuna cu ceva materiale necesare pentru demararea lucrarii.
Dupa cateva investigatii mai amanuntite am constatat ca pretul cerut de ei este unul mult prea mare fata de piata si i-am contactat anuntandu-i ca renunt la ei, carandu-mi banii dati inapoi.
Aici, surpriza (sau nu), acestia refuza sa-mi restituie suma de 500 Ron motivand ca acea suma a reprezentat o arvuna. Mentionez ca nu am facut cu ei nici o hartie de mana (desi nu stiu ce valoare ar fi avut dpdv legal). Am insa inregistrari telefonice ale convorbirilor purtate cu acestia in care recunosc faptul ca le-am dat acea suma si ca refuza sa mi-o restituie.
Ce sanse am sa recuperez acei bani si ce pasi ar trebui sa urmez pentru acest demers? Eu si sotul meu am fost naivi, acum imi dau seama, dar cei doi ne fusesera recomandati de o ruda apropiata si am avut incredere ca sunt oameni cinstiti. Stiu numele lor si unde lucreaza fiecare, ne pot ajuta aceste informatii cumva?

Multumesc anticipat pentru orice ajutor dat in gasirea unei solutii.
O zi buna tuturor...
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 18:55, 29 Iulie 2013
Multumesc, din inregistrarile telefonice purtate cu ei reiese clar ca am renuntat la a mai lucra cu acestia si le solicitam returnarea sumei respective, asa cum reiese foarte clar si refuzul acestora de a returna banii. Pana la urma unde sa depunem plangerea, la Politie sau la Parchet asa cum ne-a fost sugerat de dl.avocat?
categoric la politie
Nu-i nici inselaciune, nici abuz de incredere, e un contract ( chiar si verbal incheiat ) nerespectat in primul rand de dvs.
"Pret considerabil mai mare decat pe piata" nu constituie infractiune. Prost e cine da, nu cine cere. Daca eu vand un iPhone cu 10 000 euro n-am comis nicio infractiune. Numai daca as minti ca are carcasa din aur masiv, atunci ar fi inselatorie. Si da, ei pot oricand motiva ca ei vor in continuare sa execute lucrarea la pretul pe care l-ati stabilit de comun acord si ca dumneavoastra ati incalcat aceasta intelegere. Daca ei au cumparat materiale si au facut niste eforturi pentru a le procura tocmai pe acelea pe care le-ati dorit trebuie si ei platiti, ca poate alti clienti de-ai lor nu vor materialele respective si ei raman in paguba datorita faptului ca dvs. nu v-ati respectat promisiunea.
Dle tgeorgescu, lucrarea pentru care ma intelesesem cu ei se ridica la de 10 ori suma data de mine, iar eu i-am anuntat ca nu mai doresc aceasta lucrare inainte ca acestia sa procure vreun material (urma sa demaram lucrarea la 2 saptamani distanta).
In plus, nici n-ar fi avut timp sa procure acele materiale si nu vad de ce ar fi facut-o cu atata timp inainte, doar nu le depozitau la ei in apartament.
In al treilea rand, si daca ar fi facut-o, firesc era sa ne comunice acest lucru si noi am fi ridicat materiale insotite de bonului fiscal. Oricum, din inregistrarile telefonice purtate reiese foarte clar ca nu au cumparat nimic si ca nu doresc sa ne restituie suma data in acest scop.
In orice caz, as aprecia parerea celor indreptatiti sa dea o solutie din punct de vedere juridic, nu mai intereseaza ce opinie au unii sau altii si nu am dorit o dezbatere pe aceasta tema, fiecare isi poate motiva argumentatia tinand cont de experiente personale.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
sally_daisy, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare bani - produs de la teleshopping aledical aledical Sotia mea a cumparat un produs de la o firma care fac reclama pe toate posturile tv cu diverse produse care nu sint reale cum se prezinta in reclama. A primit ... (vezi toată discuția)
Inselaciune -descrierea in datele tehnice ca produs fabricat intr-o tara insa facut in china atitudine atitudine Am cumparat o motocoasa si dupa cateva zile s-a stricat am dus-o la reparat si mi s-a restituit dezmontata intr-o cutie de carton la gramada vanzatorul nu vrea ... (vezi toată discuția)
Excrocherii romanesti ing_Dumitrache ing_Dumitrache foarte pe scurt - am gasit pe ejobs o oferta pt munca in strainatate, am luat legatura cu firma de recrutare, am platit taxa ceruta pt verificare aptitudini, ... (vezi toată discuția)