avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Vanzari pe Facebook - care sunt conditiile?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Vanzari pe Facebook - care sunt conditiile?

buna ziua.as avea si eu o intrebare.mi-am deschis un cont de facebook si as dori sa vand haine si altele.am vazut ca sunt o gramada de astfel de profile.intrebarea ar fi: este legal asa ceva tinand cont ca sunt atatea persoane care fac asta si atatea site-uri pentru asa ceva.poate pare cam tampita intrebarea mea dar nu as dori sa o incurc pe urma din cauza ca nu platesc impozit sau ca nu am firma.va multumesc frumos.la revedere
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 15:16, 6 August 2013
Depinde de ce vrei sa vinzi.
Poti face o firma... sau poti face PFA.
Ca sa te faci PFA trebuie sa vezi ce si cum... ca s-ar putea sa iti trebuiasca studii superioare in domeniu in care vrei sa faci PFA... :)) ... Cu alte cuvinte daca ai 8 ani experienta profesionala in spalat veceuri, legal poti sa iti faci PFA pentru ca ai deja experienta. Dar practic, nu poti sa iti faci PFA de spalat veceuri decat daca ai studii superioare in domeniu.
Diferenta intre PFA si SRL e ca la PFA poti sa te folosesti de banii care ii incasezi oricand... Pe cand la SRL abia la sfarsitul anului poti sa iei din bani.... asta daca ai profit.
si daca nu fac autorizatie sau firma,pot sa-mi declar venitul suplimentar si sa platesc impozitul?si atunci tot ilegal este?
Si de ce ati vrea sa dati bani la stat?
Ce va da statul inapoi?
Ce doriti sa comercializati si va pot spune daca are rost sau nu sa va bateti capul cu statul.
jucarii copii,hainute,chestii minore care nu aduc mai mult de 100-200 ron pe luna.
Si pentru asta vreti sa dati la stat?
Eu ca PFA dau undeva la 40% la stat... si statu nu face nimic pentru mine.
Eu zic ca va bateti capul degeaba si puteti sa vindeti fara probleme. Sunt altii care vand de mult mai mult si nu au nici o problema.

Alte discuții în legătură

Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal după ce nu le mai folosește. Lexy Mika Lexy Mika Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați și pe mine cu un răspuns. Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal după ce nu le mai folosește. Am ... (vezi toată discuția)
Comert practicat in targ ca persoana fizica matrix2010 matrix2010 Acum cativa ani cumparam prosoape din bucur obor si le vindeam in targ cu un mic adaos. Totul a mers ok pana cand intr-o duminica a venit la mine un politist ... (vezi toată discuția)
Vinzare produse la negru ( ex haine , incaltaminte ) lori_ultras lori_ultras Buna ziua , vreau sa imi fac un PFA sa incep sa vand haine si incaltaminte . as vrea sa stiu pentru cantitati mici ce taxe se platesc ?? ..as mai vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)