avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie cheltuieli de judecata

Buna ziua,

In anul 2009 am castigat un proces ,hotararea ramanand definitiva si irevocabila, cu cheltuieli de judecata .
Problema este urmatoarea : cheltuielile de judecata erau in cuantum de 1.000 ron deci am crezut ca societatea respectiva , dupa ce am depus cerere cu nr de cont unde sa fie virati, ii vor achita, aceasta societate fiind un mastodont al economiei romanesti.
Am tot repetat cererile ,avand din partea lor doar promisiuni,apoi, la ultima interventie de anul trecut, mi s-a spus ca nu vor sa plateasca nimic pentru ca am castigat si asa vor sa se razbune . Dupa aceasta discutie am decis sa merg la un executor dar am intarziat din cauza unor probleme de sanatate si m-am trezit ca trecuse cei 3 ani (cred ca pe asta au si mizat de m-au amanat atata ).
Stiu ca se poate depune inca o data actiune neintrand in acest caz " puterea de lucru judecat " , intrebarea mea este daca pot obtine daune morale pt. reaua credinta de care au dat dovada ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:42, 29 Iulie 2013
Mie imi pare ca nu veti mai primi niciun ban indiferent ce veti face daca nu va dau ei banii de bunavoie.
Domnul avocat are dreptate. Dreptul dvs la a-i executa silit, s-a cam prescris.
Nu stiu ce stiti dvs, dar nu stiti bine. Nu ii mai puteti da in judecata inca o data.
arabesque a scris:

Stiu ca se poate depune inca o data actiune neintrand in acest caz " puterea de lucru judecat " , intrebarea mea este daca pot obtine daune morale pt. reaua credinta de care au dat dovada ?
Multumesc .

Eu nu inteleg intrebarea ... Pana la fraza de mai sus toate au fost clare.
Dar ce autoritate de lucru judecat? Ce actiune?

Cheltuielile de judecata nu le mai puteti obtine daca a intervenit prescriptia dreptului de a cere executarea silita.
Alta actiune prin care sa cereti acele cheltuieli de judecata ar fi (cred) si prescrisa (evident data efectuarii cheltuielilor este mai veche de 3 ani), si intrata in lucru judecat.

Daune morale ati putea sa cereti numai daca veti dovedi o fapta ilicita si suferinta morala exacta la care ati fost supusa printr-o actiune ilegala a firmei. Ne-plata cheltuielilor de judecata (chiar stabilite intr-o hotarare judecatoreasca) nu este ilegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum daune morale Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti un cuantum al daunelor morale pe care as putea sa le solicit pentru o vatamare corporala din culpa;mi s-a sugerat sa fie ... (vezi toată discuția)
Daune morale aura2014 aura2014 Buna ziua, am avut un proces civil avand obiect - actiune in simulatie si l-am castigat. Avocata mea a spus ca se pot cere daune morale cand se termina ... (vezi toată discuția)
Plata daune morale + materiale + chelt. de judecata Nevermind Nevermind Buna ziua, In urma unui proces civil (accident), sunt indreptatit sa primesc daune morale, materiale si cheltuieli de judecata de la parat (persoana ... (vezi toată discuția)