avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar nefinalizat la politie dupa mai bine de 2 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar nefinalizat la politie dupa mai bine de 2 ani

Am inceput un topic acum 2 ani, referitor la acuzatia de conducere fara permis, forma continuata ( de 3 ori ), a unui inculpat, aflat la momentul savarsirii faptei, fara discernamant. Intrucat fapta si faptuitorul se afla pe raza localitatii Rm. Valcea, cazul este in antentia politiei din localitate. Dupa savarsirea faptelor, dandu-si seama ca nu are discernamant, doctorii au predispus aducerea cu forta si internarea lui intr-un centru de reabilitare psihica. S-a constatat ca a suferit o depresie puternica, cauzata si de consumul excesiv de pastile de slabit. Dupa ce a luat toate declaratiile, inspectorul care se ocupa de caz, a considerat ca sistemul medical din localitate nu e competent si l-a trimis pe faptuitor la INML pentru a se constata ca raportul initial este corect. Ne-am prezentat la data convenita, subiectul a fost analizat medical de catre o comisie, i s-a spus ca totul este in regula dar ca trebuie sa se interneze o saptamana pentru alte investigatii. Lucru nefiind posibil, intrucat persoana, inca student, era in sesiune de examinari. Ni s-a spus ca este indicat sa se si interneze, dar daca refuza, i se va trimite un raspuns chiar si-asa. A semnat ca refuza internarea. Acest lucru se intampla in iunie 2011. Acelasi inspector care inca se ocupa* cu steluta si ghilimele de rigoare, spune ca nu poate trimite dosarul la procuror pe motiv ca nu a venit raspunsul de la INML, ea justificand verbal " n-am incredere in astia de-aici pe care i-ati platit voi " . Lucru total neadevarat. Baiatul, fara a mai savarsi alte fapte, a mai fost internat o data, tot pentru depresie.
Exista vreo cale de atac pentru a putea grabi lucrurile? Este totusi o nedreptate care i se face, in sensul ca acest timp de 2 ani + probabil este pierdut, sentinta ulterioara care i se va da, nu va tine cont de acesti 2 ani in care el nu a avut drept de conducere.
Cel mai recent răspuns: tripmedia , utilizator 11:29, 4 August 2013
Am inteles ca termenul celor de la IML M. Minovici trebuia sa fie de cca 6 luni... Sunt deja 2 ani si 2 luni de cand nu s-a formulat un raspuns... ENORM. Am vorbit de-a lungul acestor 2 ani cu 2-3 avocati care la fel au zis sa asteptam sa ajunga dosarul la procuror, abia atunci putem face ceva... In ritmul acesta vor mai trece 4-5 ani si tot nimic... Revoltator! Totul din cauza ca politia nu are incredere in doctori
Este enorm dar asta este.

V-am spus ca lucrurile pot fi grabite dar nu are sens sa va mai obositi acum.
Daca ati asteptat atat de mult ce mai conteaza...
Ar fi bine sa va interesati daca puteti platit dvs. expertiza psihiatrica.Daca vreti...
Eu cred ca este redactata dar nu este platita.
Expertiza a fost platita, 350+80 RON, la momentul acela. Alte idei pentru urgentare?
Are rost sa se grabeasca... inca este dreptul lui de a conduce si a-si cunoaste situatia. El si-a asumat faptele, de ce sa nu i sea dea o solutie, oricare ar fi ea. Imi pare rau dar nu sunt de acord ca ar trebui sa mai astepte.
De regula cel care solicita expertiza, trebuie sa o si achite.Daca a fost solicitata de politist, trebuie determinat sa faca un raport de plata catre seful IPJ, apoi sa anuntze la contabilitate la INML ca s-a efectuat plata, si sa comunice documentul cu care s-a efectuat plata.Dupa primirea expertizei, se poate discuta asupra solutziei dosarului.Dosarul este instrumentat de Biroul rutier RM Valcea? Daca doritzi ma pot ocupa de caz! Lasati-mi un nr de contact sau contactati-ma!
Buna ziua, dosarul este la IPJ Valcea din Rm Valcea, nu la cea rutiera. Din cate imi aduc aminte, s-au platit (si) la cec, si s-au dus chitantele la inspectorul care se ocupa de caz. Mai departe nu stiu ce a facut domnisoara, o tinerica la vreo 30 de ani, care nu stiu daca are foarte mult habar de ceea ce face, si tot minte de 1 an de cand am inceput sa ne interesam de dosar, intrucat nu aveam niciun semn, ba ca l-a trimis la procuror, ba ca asteapta de la INML, ba ca ea nu are incredere in doctora care l-a internat. Domnilor, baiatul acesta a fost ridicat cu catusele, din strada, pentru a fi internat. Apoi internat 1 luna, urmate de alte 6 luni de medicamentatie. Nimeni, niciun doctor din lume, nu ar fi orchestrat asa ceva ca sa-l scape de un dosar, si nicio persoana intreaga la cap nu ar proceda astfel pentru un caz asa marunt
Nu a fost vorba de vreun accident rutier, ci doar de conducere fara permis.
As dori sa va ocupati de dosar, singura problema, fiind distanta...observ ca sunteti timisorean. V-am lasat un PM cu datele mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
O persoana arestata la domiciliu a fost expertizată psihiatric ... Pedala Pedala O persoana arestata la domiciliu a fost expertizată psihiatric la INML și ia ieșit ca are discernământ și ca este o persoana periculoasa pentru ... (vezi toată discuția)
Comisia de avizare și control de pe lângă inml a recomandat o noua expertiza psihiatrica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am un caz încadrat juridic pe omor calificat și conform raportului de expertiza medico-legala psihiatrica a rezultat ca inculpata nu a avut discernământ ... (vezi toată discuția)