Roger25 a scris:
Da, ok, si de unde stiu eu, ca locatar, cand le expira lor verificarea metrologica?
Fiecare proprietar stie cand expira verificarea metrologica a apometului sau pentru ca are buletinul de verificare in casa.
Administratorul asociatiei trebuie sa solicite fiecarui proprietar o copie a buletinului de verificare metrologica in momentul montarii apometrului sau a reverificarii metrologice la 4-5 ani.
Un proprietar nu are de unde sa stie cand expira verificare metrologica a apometrelor altor proprietari decat daca-l intreaba pe proprietar sau pe administrator.
La noi in asociatie din momentul cand si-a montat primul proprietar apometru si pana si-a montat ultimul au trecut vreo 10 ani. In aceasta perioada unii au platit conform apometrelor (din ce in ce mai multi in fiecare an) iar altii estimativ, pausal sau in functie de numarul de persoane.
Dar chiar si dupa ce si-au montat toti apometre (in cei 10 ani), la 3-4 luni tot mai apare un apometru nou din diferite cauze: se blocheaza cel vechi, este urat si noul proprieta schimbandu-si instalatia schimba si apometrele, la verificare metrologica de 5 ani se constata ca este defect s.a.m.d. Asa ca din aproximativ 300 apometre rar se inampla sa le expire verificarea metrologica la mai mult de 5-6 intr-o luna, poate cate 1-2 la o scara.
A expirat verificarea metrologica... vine ala care ti-a montat contorul (cu un anunt in prealabil, desigur) si ti-l verifica.
Fiecare proprietar si-a montat apometrul cu alti meseriasi, neexistand obligatia ca apometrele sa fie montate de aceeasi firma sau acelasi meserias. Ala care a montat poate e oale si ulcele, iar proprietarii dintr-o asociatie nu cred ca au contract de mentenanta cu cineva pentru aceste apometre. Iar de verificat, de regula nu le verifica cel ce le monteaza si demonteaza. Verificare se face intr-un laborator de catre altii si nu de instalator.