avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati?

Buna ziua,

Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde locuiesc ,pentru reparatia acoperisului,acesta fiind in afara garantiei,cu probleme de infiltrare apa in apartamente.
Raspusul a fost ca noi cei direct afectati de la apartamentele de la etajul 4 sa convocam adunare si sa informam vecinii ca vor trebui stransi bani pentru aceste reparatii.
Intrebarea este : pana la urma administratia ,asociatia de locatari nu este cea care intruneste sedintele pentru astfel de evenimente?
Rog un raspuns oficial demersuri necesare rezolvare ,,pentru ca e un subiect sensibil si fiecare se bucura ca nu e in situatia de fata...
Nu pot decat sa va multumesc.
maarkyM a scris:
20 % din numarul membri proprietari ai asociatiei de proprietari ? in conditiile in care asociatia are mai multe blocuri cu mai multe scari? sau e vorba strict de blocul si scara in cauza?adica 20%din 19 proprietari?

Sesizati in scris presedintelui asociatiei. Sugerati-i sa discute in prima sedinta de comitet si sa decida impreuna cu membrii comitetului executiv. Solicitati raspuns in scris si in functie de raspuns, decideti si dumneavoastra daca fortati un pic pentru a rezolva.
In cazul meu la inceput ,prin Noiembrie a fost o pata galbena care se marea ,apoi in martie aprilie ...

Ati vazut ca s-a intamplat asa cum spuneam mai sus!? Dumnaevoastra trebuia sa sesizati conducerea asociatiei in toamna trecuta, sa fi participat la adunarea generala si sa fi sustinut introducerea in buget a acestei cheltuieli prin constituirea fondului de reparatii necesar. Pana acum asociatia putea sa adune o buna parte din bani.
Ca sa intelegeti ca nu este o "procedura lunaga cu termene fixe", ci o procedura normala de comunicare intre oamenii care sunt in asociatie, in bloc, incercati sa va puneti in locul presedintelui asociatiei. Daca ati fi presedinte si vine un alt vecin sa spuna acum ca i se infiltreaza apa in casa, ce ati faceti? Pun aceasta intrebare ca sa veniti cu solutii si sa fiti pregatit cu aceste solutii chiar in discutia pe care o aveti cu presedintele in zilele urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de vecinul de la iii ciucuadrian ciucuadrian Buna seara. Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut ca asociatia de locatari sa refaca hidroizolatia terasei? Maya844 Maya844 Buna ziua! Locuiesc la etajul 4 al unui bloc si am probleme cu hidroizolatia. Citind mai multe pe forumul dumneavoastra am inteles ca refacerea izolatiei ... (vezi toată discuția)