avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare serviciu public/restructurare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare serviciu public/restructurare

Buna ziua. Sunt angajata la un serviciu public aflat sub ordinea Consiliului Local si as dori sa stiu in cazul in care se fac restructurari in serviciu sau se desfiinteaza acest serviciu, daca pot fi data afara tinand cont de faptul ca sunt insarcinata iar seful a fost informat in scris despre sarcina mea si i-a fost anexat si certificat medical constatator al sarcinii eliberat de medicul de familie. Mentionez ca sunt functionar public in cadrul serviciului respectiv.
Va multumesc si astept raspuns cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:44, 16 Martie 2009
Legea nr. 188/1999 se completeaza cu prevederile Codului muncii, in masura in care aceste prevederi nu contravin Statutului functionarilor publici (art. 117).

Postul dvs. nu poate fi redus ca urmare a reorganizarii institutiei, intrucat Codul muncii interzice expres acest lucru daca angajatorul a fost anuntat ca sunteti gravida.

Mai mult, legislatia specifica functiei publice nu face nicio referire la persoanele aflate in situatia dvs.; ma refer, bineinteles, la dispozitiile din Statut ce reglementeaza reorganizarea institutiei publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurea legea 63/2010 - personal contractul in institutii radu_mc radu_mc Buna ziua. Daca pentru restructurea (OUG 63/2010) posturilor functionarilor publici institutiile / ordonatorii de credite s-au folosit de art 100 legea ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici pot lucra cu jumatate de norma? adriana_25 adriana_25 Functionarii publici au posibilitatea sa efectueze timp redus de lucru (jumatate de norma) avand in vedere ca acestia au un raport de serviciu cu institutia ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei - functionar public liviucfp liviucfp Am primit preaviz pentru incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei,prin desfiintarea postului-art.99 alin.(3) L.188/1999,fara sa ... (vezi toată discuția)