avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce trebuie sa fac ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce trebuie sa fac ?

in 2008 am luat un credit de nevoi personale cu buletinul ,pana in 2009 in luna decembrie mi-am platit ratele la timp,iar din decembrie 2009 cand am ramas fara serviciu nu am mai platit pentru ca din cauza varstei 57 ani nu m-a mai angajat nimeni.In luna iulie2013 am primit de la un executor o instiintare in care trebuie sa platesc creditul de 6.300ron. Pe langa instiintare am primit si o copie a contractului din 2009 dar semnatura nu este a mea.Ce trebuie sa fac? Dupa 5 ani in care nu am platit nimic ma pot forta sa platesc /?
Buna ziua,
In primul rand dvostra ati spus ca aveti creditul din 2008, iar atasat instiintarii este un credit din 2009.Faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea instiintarii. Mentinati ca nu sunteti titulara contractului atasat instiintarii de plata, verificati daca suma a fost corect calculata si invocati exceptia prescriptia dreptului la actiune.
In 2008 ati luat un credit iar contractul este din 2009 si nu are semnatura dvs.?
Nu este contractul de nevoi personale contractat in 2008?
Daca nu este semnatura dvs. si nu ati achitat ratele in baza acelui contract faceti plangere penala la politie pentru fals de semnatura.
Datoriile se prescriu in general dupa 5 ani daca nu primiti intre timp instiintari de plata.
Bineinteles ca va pot forta sa platiti, creditul trebuie rambursat.
Va vor urmari toate veniturile pana la recuperarea intregului credit, inclusiv a penalitatilor.
Datoriile la stat se prescriu dupa 5 ani iar datoriile catre alti creditori (furnizori,banci,IFN etc) după 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit cesionat romanescumaria romanescumaria Buna ziua.In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 23000 de lei si in 2009 unul la fel in valoare de 9000 de lei de la CEC ... (vezi toată discuția)
Probleme banci ,card lorenzo29 lorenzo29 buna ziua,in urma cu cativa ani mama mea a facut cumparaturi in rate de la un magazin,dupa ceva timp a mai primit un card,a platit toate ratele,a retras si o ... (vezi toată discuția)
Cntract o vd telefonie mobila facut de altcineva ... decat titularul c.i.-ului icoman icoman Soara mea a descoperit ieri ca a avut contract de abonament cu vd in 2007, nu s-au platit abonamentele lunare si in 2008 a fost inchis ab. de vd si dat la ... (vezi toată discuția)