avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
In sfarsit o veste buna. E bine ca au renuntat la clasificarea avocatilor.
Buna tuturor.

Eu personal sunt pe la jumatatea materiei din Drepturile reale...Am ca materiale de invatat codul civil si cartea dlui Boroi. Intrebarea mea este daca e mai ok sa invatam dupa dl Boroi sau dupa cartea dl Birsan. Va intreb asta deoarece am auzit ca cel mai bine ar fi dupa Boroi, deoarece subiectele/corectarea ar fi facute dupa cartile lui, dar in acelasi timp la unele subcapitole sau titluri, este tratat foarte succint totul, la modul ca sunt doar articolele din Cod. Plus ca actiunea confesorie lipseste,dar nu asta ar fi problema cea mai mare... M-am uitat pe net la cuprinsul cartii lui Birsan si,fiind mai stufoasa ca nr de pagini, e evident ca scrie mai mult la fiecare capitol si subcapitol in parte. Bine, pana la urma stim ca important e sa retinem ce scrie in cod si inca ceva pe langa,nu pagini intregi si de fapt sa n-avem habar ce am invatat, dar dilema mea este daca acest esential din Boroi este suficient :D Daca e ok Boroi si cu codul atunci raman doar la ele,dar daca nu e o sa trebuiasca sa imi cumpar pe langa asta si cartea lui Birsan ca nu o am..
Va rog, lamuriti-ma si pe mine :(
O seara frumoasa tuturor!
@Georgy19 La drepturi reale eu am invatat anul trecut dupa cartea prof. Barsan si pot sa spun ca dumnealui are un scris foarte "lejer", continutul se parcurge / intelege usor, in ciuda dimensiunilor. Cartea urmareste codul indeaproape si doar ceva mai rar se intinde in discutii lungi (de obicei incepe aliniatele prin a cita din cod, dupa care ofera cateva explicatii / corelari cu alte acte, insa majoritatea explicatiilor nu mai sunt atat de "necesare" pe cat erau sub imperiul vechiului cod, multe lucruri cam sunt clarificate prin citarea codului). Cartea prof. Boroi nu am citit-o, nu stiu cum e.
In ce priveste partea mai "pragmatica" a intrebarii, m-am uitat acum pe subiectele de la definitivi din 2013 si, comparand cu cartea prof. Barsan, pot sa spun ca se regasesc toate informatiile din barem, cu alte cuvinte puteai sa iei punctajul maxim pe baza ei.

Dupa cartea prof. Boroi am invatat la partea generala, insa am constatat ca baremul nu prea a corespuns continutului ei (de fapt, la partea generala, baremul a urmarit codul civil). Cartea este buna - de fapt, un fel de update al celei pe VCC - , insa cred ca iesi mai in avantaj daca inveti direct din cod si, in paralel, sa arunci un ochi pe explicatiile din carte. Parerea mea.
Si eu am invatat pt examenul trecut tot din cartea lui Boroi si nu mi -a prea folosit pentru ca a fost incompleta iar eu mi-am dat seama de acest lucru abia dupa ce am picat examenul. Greseala mea a fost sa invat doar dintr-un singur tratat la fiecare materie.

Sfatul meu este sa iti iei un curs si nu un tratat deoarece este mai simplu. Practic trebuie sa cauti un curs care trateaza exact codurile. Eu acum am cursul de la NOMINA LEX si sunt foarte multumita de el pentru ca este totul explicat si usor de inteles. Atinge si baremul este ca in codul civil.

In plus, cartea lui Boroi daca o vei citi cu atentie vei observa ca se contrazice destul de mult in anumite chestiuni.

Evita asadar tratatele pentru ca sunt prea stufoase si iti mananca mult timp cu explicatiile si nu ai cand sa retii atata informatie. Important e sa stii esenta. Sa stii definitiile bine, trasaturi, clasificari, efecte, sanctiuni si depinde ce subiect ai de tratat. Adica trebuie sa atingi acele bareme care se fac pe coduri . Desigur treuie sa stii si exemple la fiecare tema, sa intelegi textul pe care il citesti pentru a-l putea comenta.
pentru dya 26
la civil si la procedura penala, ai invatat mai ales dupa coduri.
la penal si procedura penala? dupa ce?
crezi ca daca as invata dupa coduri comentate si adnotate ar fi bine?

tot nu stim....dupa ce CODURI se invata? dupa cele noi sau dupa cele vechi?
multumesc.=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Hellene04, utilizator

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)