avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA transport international
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA transport international

As dori un mic ajutor: am comandat un transport de calatori in Bosnia pentru o excursie.Traseul trece prin :Romania-Ungaria-Croatia - Bosnia si...retur.Am nelamuriri legat de TVA-ul pe acest traseu: Se pune TVA-ul pe tot traseul?Doar pe partea de Bosnia?Pe Bosnia si pe Romania?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:40, 4 August 2013
Factura va fi emisa fara tva conform art 143, alin 1, litera g cod fiscal cu respectarea prevederilor OMFP 2222/2006 art. 7 :
[ link extern ]
[ link extern ]

"Facturile sau alte documente specifice pentru transportul internaţional de călători se emit pentru parcursul integral, fără a fi necesară separarea contravalorii traseului naţional şi a celui internaţional.
Scutire de taxă pentru servicii de transport internaţional de persoane, prevăzută de art. 143 alin. (1) lit. g) din Codul fiscal, se acordă pentru parcursul efectuat în interiorul ţării, în timp ce distanţa parcursă în afara ţării se consideră că nu are locul prestării în România şi nu se datorează taxa."


Cititi aceste articole
[ link extern ] :

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport international de persoane expro expro scuze, dar revin cu o intrebare, deci, o soc. com din romania platitoare de tva fact unei alte soc. din romania platitoare de tva o factura CU sau FARA TVA ... (vezi toată discuția)
Transport de persoane intracomunitar tinan2009 tinan2009 Pentru o firma care face transport de persoane in comunitate, va emite facturile catre persoane fizice cu tva sau fara? va rog si o referire la Codul Fiscal, ... (vezi toată discuția)
Scutirea de tva la transportul international transcris transcris Asi dori sa stiu daca art. 143 alin 1 litera g, de scutire TVA in transportul international de persoane este aplicabil si transportului de persoane in tarile ... (vezi toată discuția)