avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transport de persoane intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transport de persoane intracomunitar

Pentru o firma care face transport de persoane in comunitate, va emite facturile catre persoane fizice cu tva sau fara? va rog si o referire la Codul Fiscal, eu am gasit scutirea doar pentru transportul de persoane international (art 294, lit.g).
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Tamas , Consultant fiscal 13:47, 30 Aprilie 2019
Transporturile internationale de calatori sunt transporturile care au fie punctul de plecare, fie punctul de sosire in afara tarii, fie ambele puncte sunt situate in afara tarii. Locul prestarii serviciilor de transport international de calatori este considerat a fi in Romania pentru partea din parcursul efectuat in interiorul tarii, denumita traseu national.
In cazul transportului international de calatori, este scutit cu drept de deducere conform prevederilor art. 294 alin. (1) lit. g) doar transportul efectuat pe teritoriul national, transportul efectuat in afara teritoriului Romaniei fiind neimpozabil in Romania. Acest aspect este reglementat, in mod expres, prin alin. (5) de la pct. 17 din norme “Facturile sau alte documente specifice pentru transportul international de calatori se emit pentru parcursul integral, fara a fi necesara separarea contravalorii traseului national si a celui international. Orice scutire de taxa pentru servicii de transport, prevazuta de art. 294 din Codul fiscal, se acorda pentru parcursul efectuat in interiorul tarii, in timp ce distanta parcursa in afara tarii se considera ca nu are locul prestarii in Romania si nu se datoreaza taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport international de persoane expro expro scuze, dar revin cu o intrebare, deci, o soc. com din romania platitoare de tva fact unei alte soc. din romania platitoare de tva o factura CU sau FARA TVA ... (vezi toată discuția)
Tva pentru transport extern de persoane? Suntem o firma de transport persoane. In baza unui contract cu o firma de turism din Bulgaria, urmeaza sa transportam cateva grupuri de turisti straini pe care ... (vezi toată discuția)
Tva transport international CotrusCiprian CotrusCiprian As dori un mic ajutor: am comandat un transport de calatori in Bosnia pentru o excursie.Traseul trece prin :Romania-Ungaria-Croatia - Bosnia si...retur.Am ... (vezi toată discuția)