avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inscriere la masa credala - procedura
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inscriere la masa credala - procedura

O firma are deschisa procedura de lichidare judiciara, dosarul fiind pe rol inca la instanta de judecata. S-a stabilit termen in septembrie pt inscrierea creditorilor la masa credala.

1. Care este modalitatea de recuperare a unei datorii pe care aceasta firma o are catre terte persoane fizice sau juridice ?

Mai poate fi facuta o actiune pe somatie de plata ( creanta e certa, lichida si exigibila ) si incercat executarea ei dupa ? Din cate stiu odata cu deschiderea procedurii de lichidare judiciara se suspenda toate procedurile juridice inclusiv cele de executare. Deci :

Se poate trimite la instanta in dosarul respectiv o solicitare de inscriere la masa credala, insotita de documentele din care rezulta datoria, fara sa mai fie necesara o actiune in instanta pt obtinerea unui titlu exeutor ? Sau cum se procedeaza ?

2. Care este procedura de inscriere la masa credala si ce documente trebuie sa ai si sa intocmesti ? Un model ceva se poate va rog ?

3. Termenul maxim pt depunerea cererii la instanta ar fi cel pe care l-a stabilit instanta in septembrie ? ( asta in cazul in care debitorul nu va primi notificare de la judecatorul sindic pt inscriere in tabelul cu creante )

Astept un raspuns cat mai urgent de la colegi.

Multumesc.


Cel mai recent răspuns: racu_ghita , utilizator 09:25, 17 Octombrie 2017
Buna ziua,

2. Da, trimiteti prin posta cu confirmare de primire, 2 exemplare din cererea de inscriere la masa credala, documentele atasate si taxa de timbru. Respectati termenul de depunere a declaratiilor.

3. Consultarea Buletinului insolventei se face doar contra cost. Gratuit se poate face doar contul pe site-ul mentionat de Car3men.

4. Da, puteti sa va reprezentati singur. Gasiti un model de declaratie de creanta, atasati toate documentele necesare din care sa rezulte ca aveti o creanta impotriva debitoarei, achitati taxa judiciar de timbru (200 lei) si respectati termenul de depunere. Dupa depunerea acestora si confirmarea primirii puteti sa il contactati pe administratorul judiciar.

Pentru a avea asiguranta ca totul este ok, puteti sa reveniti cu intrebari.
Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu inscrierea la masa credala: O cerere de inscriere la masa credala trimisa cu posta data trimiterii(data plecarii) fiind ultima zi specificata in notificare care va ajunge la Judecatorie dupa termenul specificat este considerata ca fiind trimisa in termen ?
Pentru inscriere la masa credala pentru conflicte de munca, se percepe taxa judiciara de timbru?. Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere inscriere masa credala adibarbu27 adibarbu27 am primit o notificare de la un lichidator sa ne inscriem la masa credala a unei soc care a intrat in faliment. cererea de inscrierere a creditoarei la masa ... (vezi toată discuția)
Inscrierea la masa credala titirca titirca La care tribunal pot sa depun o cerere de inscriere la masa credala si in cate exemplare se trimit documentele? (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)