avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare menajera
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare menajera

Vreau sa angajez o menajera cu contract de munca. Eu nu sunt nici persoana juridica si nici fizica autorizata. Pot sa angajez pe cineva cu contract de munca sau sub o alta forma, eu fiind persoana fizica? Daca da, sub ce forma si ce obligatii am la stat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:47, 16 Martie 2009
Puteti face un contrat civil care se inregistreaza la Administratia financiara in termen de 30 zile si veti plati 10 % impozit pe venit. Diferenta de 6 % o plateste angajata, tot ea face contracte cu casa de sanatate si casa de pensii pentru plata contributiilor respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe contract prestari servicii persoana fizica independenta sagetutza sagetutza Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire. Sunt angajat la o firma care imi plateste toate taxele pentru salarii. (Nu stiu daca e exprimarea corecta, dar din ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare eric2 eric2 Buna seara, Daca am contract de colaborare cu o firma salariul de pe acest contract este trecut in cartea de munca? Mi se asigura plata la casele de ... (vezi toată discuția)
Urgent ! taxe conventie civila theya_05 theya_05 am nevoie urgent de raspunsul la intrebarea : daca intre o persoana fizica si o asociatie de locatari se incheie o conventie civila,ce taxe si impozite trebuie ... (vezi toată discuția)