avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de colaborare

Buna seara,
Daca am contract de colaborare cu o firma salariul de pe acest contract este trecut in cartea de munca? Mi se asigura plata la casele de asigurari de sanatate si la casa de pensii? Pot sa fac un imprumut bancar daca lucrez cu contract de colaborare? Sper ca imi veti putea raspunde. Va multumesc anticipat! Eric
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:56, 16 Iulie 2009
Ce fel de contract de colaborare?Sunteti pfa?Mai multe detalii.
Da sunt pfa...contractul curpinde 20 de ore ca profesor la o scoala particulara.
Ok, daca sunteti pfa, trebuie sa va inregisrati la administratia fiscala, sa va depuneti declaratiile si sa va faceti contract cu casa de sanatate, obligatoriu.Celelalte contributii nu sunt obligatorii, din cate stiu.Societatea respectiva nu va achita decat impzoitul de 10 sau 16%, stipulat in contract sau declarat de dvs, in optiune.
daca sunteti pfa trebuie sa va incheiati contracte de asigurare la pensii (daca nu aveti si un contract de munca) si la sanatate.

Impozitul vi-l platiti singur treimestrial in functie de venitul realizat(din care ati dedus ce este deductibil, inclusiv aceste asigurari)

Statutul de PFA nu are nici-o legatura cu cel de angajat, activitatile PFA nu sunt reglemenatte de codul muncii, deci nu aveti ce inscrieti in carte de munca ,... dvs prestati servicii pentru un client si nu sunteti angajat la el.
Multumesc mult! Despre imprumutul bancar nu ma puteti ajuta?...Probabil ca trebuie sa ma duc la banca sa vad exact! Multumesc pentru raspunsul dvs.

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii sau contract civil vali7111 vali7111 Buna ziua. Care este difereta intre un contract de prestari servicii si un contract civil Aceste contracte se incheie intre o persoana fizica (nu PFA) si o ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca primo margareta primo margareta Care este diferenta intre : - Contract de prestari servicii, incheiat de P.F.A.; - conventie civila; - contract de colaborare? Pentru primul tip de ... (vezi toată discuția)
Contract servicii persoana fizica gaby76 gaby76 Buna ziua Ma intereseaza care este modalitatea prin care o firma poate plati o [b]persoana fizica [/b]pentru un serviciu prestat timp de 1 saptamana, in ... (vezi toată discuția)