avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului ?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului ?!

Cand un copil refuza categoric sa mearga cu tatal in zile in care acesta are program stabilit ce se poate face?

Copilul plange,urla, teemura si spune ca vrea sa stea cu mine indiferent ce ii promite tatal plange si ni vrea sa mearga cu el !

Nu accept sa gonesc copilul de langa mine sub nicio forma mai ales ca cel mic urmeaza consiliere psihologica din cauza a ceea ce a trait alaturi de mine din partea tatalui , sufera , plange si spune ca tatal nu il lasa sa se joace ci jucariile (am inregistrare cu copilul care la fostul sot fiind plange ca nu primeste jucariile pe care le vrea pe motiv ca strica parchetul sau ca sunt galagioase) fostul dot locuieste cu actuala concubina, copilul reclama lovituri si ca i se cere sa stea nemiscat cand este la tatal lui acasa :(( sunt disperata, am discutat cu cei de la aut. tutelara si de la protectia copilului si am fost sfatuita sa am martori ca cel mic nu vrea sa mearga cu tatal si sa sun la politie , am sunat la 112 si acum 2 weekend uri dar nu a venit nimeni desi fostul sot are incepere urmarire penala si dosar ptr ceea ce mi a facut ...

Maine ce ma fac?! Eu il pregatesc cu tit ce are nevoie ptr cele 2zile dar daca nu va vrea sa mearga la el ?! :(((((((

Copilul nu il alung si nici nu vreau sa il vad suferind si traumatizat , ce ma sfatuiti ?! Multumesc mult ptr raspunsuri si timpul acordat !
1.Cum se poate dovedi abuzul psihic(mental)?
2.Ati uitat o categorie:un copil cu anxietate de despartire nu este nici alienat parental, nici abuzat fizic sau psihic, dar urmeaza a fi cand este bagat in sacul de forta si predat parintelui posesor de drepturi.
Un medic specialist in psihiatrie infantila mi-a declarat ca un copil crescut de la nastere de catre un singur parinte, cu contacte rare si neregulate cu celalalt parinte nu poate fi considerat alienat parental daca refuza contactul cu persoana care este parinte doar fiindca a furnizat materialul genetic la conceperea copilului. Parinte inseamna mult mai mult, inseamna implicarea efectiva in viata copilului, copilul trebuie sa simta ca are parinte, nu doar un nume care are drepturi.
Bunaoara, copilul meu nu pleaca nicaieri fara mama, nici cu bunica, nici cu bunicul, nici cu matusa cu care locuieste in casa de la nastere. Asa e deocamdata, timpul va rezolva aceasta problema. Alti copii pleaca cu primul om de pe strada pentru o ciocolata sau un balon.
Depinde de copil.

” Diagnosticul de Tulburare de alienare parentală nu se stabileşte atunci când refuzul copilului de a avea contact cu părintele respins este justificat, de exemplu în cazul în care copilul a fost neglijat sau abuzat de acel părinte (Criteriul D)”.
((Parental Alienation Disorder) în DSM V
Traducerea şi adaptarea după Dr. William Bernet
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Martonze, utilizator
si parerea mea este ca trebuie redeschisa actiune de modificare a programului de vizita, cu probele pe care le aveti.
e clar ca tb sa aveti si martori dispusi sa declare cele vazute inclusive in instant, ca altfel n-ati facut nimic.
orice altceva e pierdere de timp si traumatizare suplimentara a copilului si a dvs personal.

Un medic specialist in psihiatrie infantila mi-a declarat ca un copil crescut de la nastere de catre un singur parinte, cu contacte rare si neregulate cu celalalt parinte nu poate fi considerat alienat parental daca refuza contactul cu persoana care este parinte doar fiindca a furnizat materialul genetic la conceperea copilului.

asta-i doar o fațetă a situației.
ce te faci când părintele ăla e ținut departe de copil? știți cum e cu plângerile penale...
o dată te duce cu vorba că ăla mic e bolnav și că ești dement dacă îl iei din casă, o dată nu-i acasă dar ..are motive să nu fie și politia da NUP, odată se arată dispus să ți-l dea, dar te invită să stai câteva ore cu el fiindcă ăla mic abia te-a văzut și trebuie să se obișnuiască cu tine... etc.apoi iar nu mai e acasă din motive temeinice ... si tot așa, speculeaza buna credinta a omului si interesul superior al copilului. ca doar un nebun ia copilul cu forta fiindca ... asa a decis judecatorul!
între timp nu vorbești niciodată de celălalt părinte, ca și când nu există, ca și când a murit.
dacă întreabă copilul ceva, rostești cunoscuta frază ..ne-a părăsit și îngropi subiectul.
copilul, daca-i foarte mic, se obisnuieste sa nu aiba doi parinti, nu considera asta o trauma iar cand dintr-o data vine tata si te invita cu el in vacanta .... ups! iti amintesti ca mama nu-l iubeste deloc, te gandesti ca mama s-ar supara daca te duci si-n plus...nu prea-l cunosti pe omul asta care te ia in brate...si care, te-a parasit, pe tine si pe mama cand erai foarte mic. deci nu te iubeste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
lara12, utilizator
Stimata doamna lara12, empatizez cu dvs. fiindca dvs. ati fost indepartata cu forta de langa copiii dvs. si in cazul dvs., ca si in cazul multor altor parinti nerezidenti, autoritatile nu-si fac datoria, cu urmarile descrise mai sus de dumneavoastra.
Dar trebuie sa ma credeti ca exista si cazuri in care aceleasi autoritati actioneaza cu exces de zel (banuiesc ca au aceleasi motivatii pentru care la dvs. actioneaza cu incetinitorul sau nu actioneaza deloc), bunaoara cu prima ocazie dupa n ani cand nu am trezit copilul din somn sa-l duca in vizita, in baza unei hotarari de Ordonanta presedintiala,aberanta de altfel, (dar Instanta e suprema, chiar daca decide ca un prescolar nu trebuie sa doarma dupaamiaza) au venit Politia, executorul, Autoritatea tutelara, mai mult, nu s-a dat NUP ci a inceput urmarirea penala impotriva mamei. S-a dat SUP fiindca nu s-a dovedit "incalcarea repetata" a unei hotarari judecatoresti; prin cate ati trecut dvs., puteti sa vedeti ca nu se da NUP nici cand este evident ca nu sunt incalcari repetate ale drepturilor parintelui.
Doamna, sunt de acord ca unii sunt dusi cu vorba, dar exista si aceste cazuri in care parintii nerezidenti isi au propria viata departe si cateodata, cand au interes sa vina in tara, isi aduc aminte ca au drepturi, de care se prevaleaza cand le convine, fara a tine seama de copil.

Am discutat ieri cu o doamnă care lucrează ca asistent social în Marea Britanie. Știți ce fac englezii când părinții nu se înțeleg? Îi angajează copilului un avocat care să-i susțină interesele în lupta dintre părinți. Asta numesc eu interesul superior al copilului, Judecătorul ia deciziile în mare parte bazându-se pe recomadările celor de la protecția copilului iar instanțele îs specializate pe acest tip de procese.

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)