avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului ?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului ?!

Cand un copil refuza categoric sa mearga cu tatal in zile in care acesta are program stabilit ce se poate face?

Copilul plange,urla, teemura si spune ca vrea sa stea cu mine indiferent ce ii promite tatal plange si ni vrea sa mearga cu el !

Nu accept sa gonesc copilul de langa mine sub nicio forma mai ales ca cel mic urmeaza consiliere psihologica din cauza a ceea ce a trait alaturi de mine din partea tatalui , sufera , plange si spune ca tatal nu il lasa sa se joace ci jucariile (am inregistrare cu copilul care la fostul sot fiind plange ca nu primeste jucariile pe care le vrea pe motiv ca strica parchetul sau ca sunt galagioase) fostul dot locuieste cu actuala concubina, copilul reclama lovituri si ca i se cere sa stea nemiscat cand este la tatal lui acasa :(( sunt disperata, am discutat cu cei de la aut. tutelara si de la protectia copilului si am fost sfatuita sa am martori ca cel mic nu vrea sa mearga cu tatal si sa sun la politie , am sunat la 112 si acum 2 weekend uri dar nu a venit nimeni desi fostul sot are incepere urmarire penala si dosar ptr ceea ce mi a facut ...

Maine ce ma fac?! Eu il pregatesc cu tit ce are nevoie ptr cele 2zile dar daca nu va vrea sa mearga la el ?! :(((((((

Copilul nu il alung si nici nu vreau sa il vad suferind si traumatizat , ce ma sfatuiti ?! Multumesc mult ptr raspunsuri si timpul acordat !
Copilul nu pleaca cu tatal imediat. Mergeti cu copilul si tatal intai in parc, apoi la cofetarie, va plimbati inpreuna si la un moment dat dispareti urmarind de la distanta ce se petrece. Incercati macar pentru putin timp sa ii dati impresia copilului sa mai sunteti o familie, ca nu va sariti imediat unul la gatul celuilalt. Va sfatuiesc chiar sa filmati ce se intampla daca cumva se ajunge la ce nu trebuie. Daca tatal isi iubeste copilul va incerca sa rezolve situatia, daca il bruscheaza sau mai rau aveti motiv sa il refuzati pe viitor si un motiv in plus la proces. Un copil poate fi asa de usor castigat - prin iubire simpla si neconditionata.
Sindromul alienarii parentale NU EXISTA! IISD 10 si DSM 5, adica cele doua anuare de diagnostice medicale (cuprinzand toate afectiunile psihiatrice) si respectiv al tulburarilor psihologice NU recunosc un astfel de "diagnostic". In Romania este momentan publicat doar DSM 4, in occident, inclusiv America, s-a publicat si nr 5. Acest "sindrom" nu se regaseste in niciuna dintre versiuni! Asa-zisele lucrari ale psihiatrului american, inventator al mai sus numitului sindrom, au fost publicate exclusiv prin propria editura si nu au fost citate niciodata in literatura de specialitate. "Marele psihiatru", ca exemplu al propriei reusite...s-a sinucis!
Acest sindrom este o paine de mancat pentru unii avocati!
Stimata doamna, mergeti la medicul de familie, cereti un bilet de trimitere la un neuro psihiatru. Este de competenta lui, nu a unui avocat, sa stabileasca cauza si sa evalueze situatia. Pana nu va lamuriti exact ce se intampla, nu mai traumatizati copilul, sanatatea lui nu v-o da inapoi nici dnul avocat nici decizia ICCJ!
Spuneti-i domnului ca momentan copilul e bolnav si nu poate pleca de acasa. Sunati la STS si cereti in scris un C.D cu apelul dvs la 112, il veti primi prin posta. Chemati martori, vecini, inregistrati cu telefonul, mergeti cu copilul acolo unde va recomanda medicul neuro psihiatru, pastrati dovada formularii unor plangeri in scris la aut. tut si la dir de prot a copilului si cand veti avea toate dovezile, formulati o cerere de modificare a programului de vizitare, doar in prezenta dvs, pe calea ordonantei presedintiale. Succes!
Sesizati in scris DGASPC competent teritorial si solicitati evaluare si consiliere psihologica pentru copil si parinte. Puteti solicita prezenta unui specialist DGASPC sau a unui psiholog privat in momentul in care tatal vine sa ia copilul, pentru a constata motivul refuzul. nin functie de varsta copilului, refuzul acestuia de a avea o relatie cu tatal trebuie sa fie motivat. nDaca a existat (sau exista) o situatie de abuz din partea tatalui este firesc refuzul copilului. Faptul ca tatal nu ii ofera o anumita jucarie nu poate fi considerat abuz.
proastasatului a scris:


Spuneti-i domnului ca momentan copilul e bolnav si nu poate pleca de acasa. Sunati la STS si cereti in scris un C.D cu apelul dvs la 112, il veti primi prin posta. Chemati martori, vecini, inregistrati cu telefonul, mergeti cu copilul acolo unde va recomanda medicul neuro psihiatru, pastrati dovada formularii unor plangeri in scris la aut. tut si la dir de prot a copilului si cand veti avea toate dovezile, formulati o cerere de modificare a programului de vizitare, doar in prezenta dvs, pe calea ordonantei presedintiale. Succes!


cu alte cuvinte: mintiti! mintiti! si mintiti din nou!
O metoda sigura pentru un viitor "stralucit"!
mirebire, ati inteles gresit. Userul are probleme majore cu tatal copilului si copilul e traumatizat fiindca e martor la amenintarile tatalui asupra mamei, cititi postarile anterioare.
Nu-i adevarat ca daca un om e om agresiv, violent cu partenera, poate fi un parinte bun, agresivitatea e o trasatura de caracter. Cine abuzeaza de partener, isi abuzeaza si copilul.
Cititi si dvs. cazurile unor barbati casatoriti de mai multe ori,veti vedea ca aceeasi cauza a dus la divort: ori violenta, ori alcoolismul, ori dependenta de oarece(poate fi si de calculator)
Antepostatoarea ii da indicatii pertinente doamnei, cum sa-si stranga dovezi pentru aparare, chiar si anxietatea de despartire este o boala, deci nu e vorba de minciuna.
Impotriva mea, s-au depus la Aut. Tutelara si D.G.A.S.P.C. sumedenie de reclamatii-ma trezeam cu inspectorii acasa, pentru abuz asupra copilului. Reclamatiile erau facute prin fax, din alta tara, de un tata care venea de 3 ori/an in tara si cu care ma intalneam de fiecare data uneori chiar zilnic in perioada cat binevoia sa fie in tara; niciodata nu a venit pentru copil, ci cu treburi personale de rezolvat, dar a avut grija sa-si preconstituie dovezi pentru ce planuia el; norocul meu a fost ca fiecare intalnire a fost stabilita prin email, asa ca au cazut toate acuzatiile sale atat in fata autoritatilor, cat si in instanta.
De aceea, userul trebuie sa-si adune dovezi in scris si sa aiba martori, pentru a contracara posibilii martori mincinosi ai domnului(la mine au fost si din astia)

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)