avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal - detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal - detasare

Buna ziua,
Doresc sa stiu ce se completeaza si se transmite la REVISAL in cazul unui salariat detasat.Mentionez ca este platit de catre angajatorul la care a fost detasat,deoarece drepturile salariale sunt mai mari.
Cu multumiri,
Constanta Dinicu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 6 August 2013
Buna ziua !
Trebuie emisa o decizie de detasare , apoi deschideti programul ReviSal, mergeti la DETASARE, selectati angajatul care urmeaza a fi detasat si urmati pasii de acolo , salvati apoi transmiteti la ITM . O zi buna !
Multumesc pentru raspuns. Am vazut ca la detasare se completeaza angajator, CUI, perioada,tara. Nelamurirea mea este daca trebuie sa transmit ceva si daca da cum, referitor la salariu, avand in vedere ca acesta s-a modificat si este mai mare, sau nu trebuie sa completez nimic referitor la acest aspect.
Constanta Dinicu
Va atasez un link care sper sa va ajute www.avocatnet.ro/content/art...
1. Operatia de detasare se poate face apeland butonul "Detasare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte", subsectiunea "Detasare":

2. Se selecteaza din lista contractul pentru care se doreste a fi detasat si se apasa butonul "Continuare > >".

3. In ecran se completaza urmatoarele informatii:
- Denumire angajator destinatie: se completeaza denumirea angajatorului unde va fi detasat contractul
- CUI/CIF/CNP angajator destinatie: se completeaza CUI/CIF/CNP al angajatorulu unde va fi detasat contractul
- Tara angajator destinatie: se selecteaza tara angajatorului unde va fi detasat contractul din lista de valori predefinite
- Data inceput detasare: se selecteaza din controlul de data calendaristica data de inceput a detasarii
- Data sfarsit detasare: se selecteaza din controlul de data calendaristica data de sfarsit a detasarii

Se modifica datele dorite si se apasa butonul "Continuare > >" pentru a accesa urmatorul ecran cu informatii

4. Pentru salvarea informatiilor introduse se apasa butonul "Salveaza".

5. Se genereaza fisierul si apoi se transmite/depune la ITM.
Eu am o detasare a unui salariat pana in 09.08.2013, iar contractul aceleiasi persoane expira in 10.08.2013 (per. determinata). Observ ca se face afirmatia ca data incetarii detasarii constituie prima zi de lucru. Din ce cauza? La suspendarea in baza concediului fara plata (si detasarea e in fond tot o suspendare, deci ar trebui sa se supuna aceluiasi regim) daca am o zi de cfs 01.08.2013 se opereaza data inceperii suspendarii 01.08.2013, iar data incetarii, aceeasi. Adica se considera suspendat contractul inclusiv la data la care inceteaza suspendarea si asa mi se pare si firesc (din acest motiv s-a introdus ulterior posibilitatea in Revisal a operarii unei sigure zi de suspendare).. La detasare de ce nu e asa?
In cazul meu, eu doresc sa fac incetarea detasarii cu 09.08.2013 (considerand ca inclusiv la aceasta data salariatul este detasat) si incetarea contractului de munca cu 10.08.2013. E corect asa?

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in revisal la detasare IMAGINE28 IMAGINE28 Buna seara, Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru transmiterea in Revisal a unei detasari la o alta societate din tara. Se mai face si ... (vezi toată discuția)
Detașare in sua Mateiutza Mateiutza Detașarea in SUA cum se transmite in revisal, in baza cărui articol din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal prelungire detasare. GrosuMaria GrosuMaria Am un salariat detasat din 2014.Acum doresc prelungirea detasarii si nu stiu cum s-o fac (trebuia sa-l comunic din martie cu prelungirea detasarii). Daca merg ... (vezi toată discuția)