avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna neacordat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna neacordat

Buna ziua.
Sunt in conflict cu angajatorul deoarece nu vrea sa-mi plateasca concediile neefectuate din vina sa.
Ce trebuie sa fac mai departe?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 27 August 2013
Compensarea in bani a CO neefectuat este posibila numai in cazul incetarii c.i.m., potrivit art.146 alin.4 C.mun.
Cum, nu ma duca la medator?
Ati declansat vreo actiune in instanta?
nu. dar categoric vreau. am facut cereri angajatorului (trimise prin posta cu nota de inventar) sa-mi dea concediu in natura, nu a vrut, apoi am facut cereri tot prin posta cu nota de inventar sa-mi plateasca concediu din anii trecuti, deoarece la sediu nu m-a primit cu cererile intrucat stie ca am dreptate si nu vroia sa am dovada in instanta cum ca am cerut concediu.
In continuare nu am primit niciu raspuns.
Acuma a intervenit medierea. alta mancare de peste, alte drumuri, alt timp pierdut iar banii si drepturile mele se pierd in timp si spatiu...
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Admin, administrator
Buna ziua.
Am primit unda verde de la ITM ca singura cale, in cazul meu, prin care pot obtine despagubiri pentru concediile neefectuate este sa ma adresez instantei.
Insa ma nedumereste o chestiune: Cine il poate obliga pe angajator sa acorde concediu salariatilor in cazul in care acesta refuza? Exista vre-o sanctiune pentru angajator in cazul in care acesta refuza sa acorde c.o. salariatilor? Cine aplica aceasta sanctiune? Cui trebuie sa ma adresez?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Ajustare numar zile co fechitaa fechitaa Buna ziua, Situatie: Salariata in stare de sarcina, data nasterii copilului Sept 2014. Nu exista contract colectiv aplicabil, situatia nu este ... (vezi toată discuția)
Compensare co neefectuat corina.trandafir corina.trandafir O salariata care revine din cic anul acesta mai poate cere banii pe concediul neefectuat din anii 2007 si 2008. care este art care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)
Ultimul salariu neplatit lmathe lmathe Buna Mi-am dat demisia pe 11.07.2008, mi s-a incheiat CIM la data de 28.07.2008, pe 03.08.2008 am si primit cartea de munca, pe 10.08.2008 trebuia sa primesc ... (vezi toată discuția)