avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cresa - reducere contributie de hrana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cresa - reducere contributie de hrana

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de vreo reducere a contributiei de hrana la cresa sau la gradinita, in conditiile in care am un copil care va merge din septembrie la gradinita si altul la cresa, ambele de stat, nu particulare. Daca da, as dori sa mentionati si articolul din lege care prevede asta.
Din cate am citit in HG 1252/2012 valoarea contributiei se stabileste in urmatoarele cote procentuale si nu poate depasi 20% din costul mediu lunar de intretinere in unitatea publica in care se ofera servicii de educatie anteprescolara. Astfel, daca venitul mediu brut lunar cumulat al parintilor este de peste 700 lei, contributia este de 20% ptr. un copil, respectiv 10% ptr. 2 sau mai multi copii. Aceasta prevedere se aplica doar in cazul in care ambii copii merg la cresa sau e vorba de orice unitate prescolara, respectiv gradinita?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
tcris, utilizator

Alte discuții în legătură

Beneficiez de reducere la contributia pentru cresa? elly33 elly33 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de vreo reducere a contributiei de hrana la cresa , mentionez ca am tripleti si caontributia era de 6 lei ... (vezi toată discuția)
Bună,dacă am copilul la creșă,iar eu nu mai lucrez deloc,mai ... Ioana3007 Ioana3007 Bună,dacă am copilul la creșă,iar eu nu mai lucrez deloc,mai putem ramane in continuare la cresa sau trebuie neaparat sa fii angajat undeva? (vezi toată discuția)
Tichete cresa CCalin CCalin Buna ziua, Pana la ce varsta a copilului fara handicap, o angajata are dreptul la tichetele de cresa in conditiile noii legislatii privind biletele de ... (vezi toată discuția)