avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de reducere la contributia pentru cresa?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de reducere la contributia pentru cresa?

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de vreo reducere a contributiei de hrana la cresa , mentionez ca am tripleti si caontributia era de 6 lei pe zi de copil iar cu 1 februarie s-a facut 12 lei pe zi de copil.

Din cate am citit in HG 1252/2012 valoarea contributiei se stabileste in urmatoarele cote procentuale si nu poate depasi 20% din costul mediu lunar de intretinere in unitatea publica in care se ofera servicii de educatie anteprescolara. Astfel, daca venitul mediu brut lunar cumulat al parintilor este de peste 700 lei, contributia este de 20% ptr. un copil, respectiv 10% ptr. 2 sau mai multi copii.
Mentionez ca salariul sotului de incadrare este de 2000 lei si un net de 2800 lei si al meu de 1600 incadrare si un net de 1200 lei.
Intrebarea este daca beneficim de reducere, costul cresei fiind de 800 lei lunar.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 08:15, 10 Februarie 2015
Din HG nr. 1252/2012:

ART. 72
(1) Contribuţia lunară de întreţinere a copiilor înscrişi în unităţile în care se oferă servicii de educaţie timpurie antepreşcolară, suportată de părinţii/reprezentantul legal al acestora, se determină în funcţie de cheltuielile de întreţinere, hrană şi gospodărie, obiecte de inventar, echipament şi cazarmament, materiale igienico-sanitare şi altele asemenea, precum şi de numărul de zile frecventate de copil în aceste unităţi.
(2) Valoarea contribuţiei se stabileşte în următoarele cote procentuale şi nu poate depăşi 20% din costul mediu lunar de întreţinere în unitatea publică în care se oferă servicii de educaţie antepreşcolară.

┌──────────────┬───────────────────┬─────────────────┐
│Venit mediu brut lunar │ Număr copii │ Cotă procentuală │
│cumulat al părinţilor/ │ │ contribuţie │
│reprezentanţilor legali│ │ părinţi │
├─────────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│peste 700 lei │un copil │ 20% │
│ ├──────────────────────┼────────────────────┤
│ │2 sau mai mulţi copii │ 10% │
├─────────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│între 225-699 lei │un copil │ 10% │
│ ├───────────────────────┼───────────────────┤
│ │2 sau mai mulţi copii │ 5% │
└─────────────┴─────────────────────┴─────────────────┘

Aveti dreptul la plata a 10% din costul mediu lunar de intretinere al cresei, pentru fiecare copil. Verificati care este acest cost lunar la care aplicati procentul stabilit de 10%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresa - reducere contributie de hrana tcris tcris Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de vreo reducere a contributiei de hrana la cresa sau la gradinita, in conditiile in care am un copil ... (vezi toată discuția)
Bună,dacă am copilul la creșă,iar eu nu mai lucrez deloc,mai ... Ioana3007 Ioana3007 Bună,dacă am copilul la creșă,iar eu nu mai lucrez deloc,mai putem ramane in continuare la cresa sau trebuie neaparat sa fii angajat undeva? (vezi toată discuția)
Drepturile unei mame care isi creste singura copilul. Bubbles2017 Bubbles2017 Buna ziua ! In primul rand imi doresc un raspuns avizat de la un avocat . Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele neclaritatii : Am inteles ca o mama singura ... (vezi toată discuția)