avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la reteaua comuna de apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la reteaua comuna de apa rece

Buna ziua!! Locuiesc intr-un bloc turn de 65 de apartamente si acum 2 luni s-a efectuat o instalatie de apa individuala cu care eu nu am fost de acord deoarece instalatia nu s-a executat corect adica s-a umplut casa scarii si apartamentele de tevi, parca am fi intr-un submarin. Sunt de acord 100% cu contorizarea individuala dar o instalatie facuta bine atat din punct de vedere estetic cat si functional (instalatia se putea face prin mascare).Nu am mai fost de acord pentru ca presedinta a mintit ca se va face contract direct cu furnizorul de apa dar contractul este tot pe asociatia de proprietari.Intrebarea mea este..E normal sa fiu debransat de la coloana de apa daca sunt cu taxele comune la zi?Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
suraj39arun, utilizator
Cel mai recent răspuns: suraj39arun , utilizator 08:47, 2 Noiembrie 2013
Precizati efectuarea de instalatie de apa individuala
Cine este beneficiarul instalatiie individuale?
daca este instalatie individuala pe cale de consecinta si contractul este individual,
nejusticandu-se implicarea asociatiei de proprietari
Daca presedintele de asociatie a precizat ca se va face contract pe asociatia de proprietari,rezulta indubitabil ca nu este instalatie individuala de apa rece
In aceasta situatie firesc se ridica intrebarea care este logica existentei concomitent a 2 instalatii apa rece ,respectiv exista 2 contracte distincte furnizare apa rece
Asociatia de proprietari a facut proiectul deci beneficiarul nu poate fi decat asociatia de proprietari ,presedinta a cerut sistarea furnizarii apei pe vechea coloana si bransarea doar a instalatiei noi.Deci fiind implicata asociatia daca pe noua instalatia vor fi restantieri si nu se vor putea plati integral facturile si cei care platesc vor ramane fara apa.daca era cu adevarat contorizare individuala trebuia sa avem toti contracte cu furnizorul de apa la fel cum avem cu Enel.Iar referitor la executia instalatiei se putea face pe mascarile deja existente deoarece spatiul permitea si in acelasi timp se putea face si o noua instalatie de scurgere a apei menajere care are o vechime de 30ani si e toata subreda.
De fapt nu este o lucrare in vederea incheierii de contracte individuale cu furnizorul pentru ca in acest caz ar fi trebuit ca acesta sa va monteze contoare de bransament separate, ceea ce nu este cazul. Furnizorul factureaza numai consumuri inregistrate pe contoare montate si controlate de el, nu pe apometre.

In situatia dv. s-a scos instalatia comuna din ghena initiala, asa cum era proiectata, pentru a monta apometrele in afara apartamentelor sau /si pentru a putea inchide apa celor care nu-si achita plata apei.
Daca se lasa tevile comune in apartament, aceasta inchidere a apei la apartament n-ar putea fi posibila.
Cat despre mascare, se poate face si in cazul acesta, dar probabil v-ar costa destul de mult si ar trebui executate niste masti mobile care sa poata fi detasate in caz de avarie pe tevile comune.

Aceasta lucrare nu se putea face numai pentru unii si pentru altii nu.
Nu va suparati dar eu la liceu am facut si constructii si pot sa va spun ca si acum se fac instalatii pe mascari fixe si sunt ok daca sunt facute de profesionisti.Cred ca am fost inteles gresit eu sunt de acord cu contorizarea individuala dar sa fie cu adevarat individuata nu teapa si facuta de meseriasi nu de profani.Dvs cum v-ati simti sa aveti apartamentul plin de tevi?Ps Va multumesc pentru interes dar va rog sa nu ma intelegeti ca eu as fi "Gica Contra"doresc sa se faca o asemenea lucrare dar sa fie de calitate(chiar daca costa).
Sigur ca se pot face mascari fixe, dar in cazul in care se fisureaza teava sub masca, inseamna sa spargeti masca. De aceea am spus de masti mobile.

Asa cum sunt construite blocurile, tevile sunt mascate si....fereasca Dumnezeu sa inceapa sa curga, din diferite motive. Adeseori proprietarii nici nu vor sa auda de a fi spart peretele, masca de fapt, si curge apa saptamani intregi, inundandu-i pe vecini.

E rau ca v-a mintit presedinta. Trebuia sa va fi spus adevaratul motiv pentru care se face o asemenea lucrare. Imi imaginez ce aveti acolo!
Vai si-amar!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)