1.informarea despre mediere e gratuita,dar medierea?Puteti sa-mi spuneti concret cam cat costa?Puteti da un exemplu,doua?
2. Daca procesele "clasice" se spune ca dureaza mult(nu se iau masuri sa dureze putin!...), medierea va rezolva cazul, problema reclamantului in timp scurt(cam cat timp ?!)?!Tot ...in ani de zile?!
3. La mediere trebuie sa-mi caut avocat?
Va multumesc.
1. Tarifele sunt diferite de la mediator la mediator si de la tipul conflictului. Deoarece ati cerut un exemplu: poate incepe de la 160 ron/sedinta si se plateste jumatate-jumatate de parti. Pentru detalii intrati pe privat sau pe siteul care apare pe profilul meu unde gasiti o pagina cu tarife estimative (ca sa nu facem reclama ca este interzis)
2. Problema Dvs se poate rezolva in cateva zile - o saptamana daca nu este foarte complexa
3. Nu neparat. Puteti participa la sedinta de mediere singur.
Referitor la intrebare pusa de cineva: Nu am nimic cu mediatorii, dar intreb ca si mai sus, cum poate un mediator sa medieze un divort sau o agresiune daca nu are studii juridice?
raspund concret: Eu nu am studii juridice insa sunt expert in negociere cu o experienta de 15 ani in negocieri complexe. In cazul meu personal un procent mediu 40% din cei invitati la mediere au confirmat prezenta la sedinta de informare, din ei 100% au ramas in mediere si 95% din cei care au intrat in mediere au ajuns la un acord. Asadar nu studiile juridice te fac mediator. Pe de alta parte inainte de fiecare sedinta, in functie de specificul conflictului studiez legislatia in vigoare dar nu pentru a rezolva cazul in stil juridic ci pur si simplu pentru a demola/demonta pozitiile nerealiste ale uneia din parti, daca este cazul. Bineinteles ca un mediator cu studii juridice are un oarecare avantaj dar si unele dezavantaje. Eu de exemplu cred ca un avocat bun nu poate sa fie simultan si un bun mediator adica sa practice ambele profesii alternativ si concomitent. Nu te poti clona sa fii intr-un caz impaciuitor si in alt caz "sa scoti sabia".
Partaj prin mediere
blue51
Buna ziua!
Dupa terminarea divortului,urmeaza partajul,conf legii 192/2006 act in august,acesta trebuie initiat mai intai la mediator.
Pana aici am ... (vezi toată discuția)