avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Ordonanta de urgenta 19/2009-ref. la achizitiile ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Ordonanta de urgenta 19/2009-ref. la achizitiile publice

Buna seara,
am trei aspecte neclare:
-termenul pentru introducerea contestatiei la CNSC s-a modificat?
-depunerea contestatillor la CNSC, in contextul noilor mod. legislative aferente achizitiilor publice- constituie procedura prealabila obligatorie s-au ma pot adresa direct instantelor?
- taxa de timbru, prevazuta de OuG 19/2009, se plateste si pt. contestatia depusa la CNSC?
Va adresez aceste intrebari, deoarece nu am reusit sa gasesc M Of. in care este publicata Ordonanta.

Multumesc anticipat!
O seara buna.
Cel mai recent răspuns: Diana Gratianu , Avocat 15:45, 15 Mai 2009
Ordonanta 19/2009 la art. 200 precizeaza un termen de 20 de zile pentru stabilirea ofertei castigatoare, plus in cazuri exceptionale se poate prelungi cu inca 20 zile (prelungirea se face pe baza de nota justificativa). Acesta modificare a OUG 34/2006 a aparut tocmai datorita faptului ca existau autoritati contractante care nici nu anulau procedura respectiva, dar nici nu alegeau un castigator pentru simplu motiv ca nu era cine trebuia. Si in absenta unei reglementari clare in OUG 34 nu puteau fi acuzate de nimic.
Si acest termen de 40 de zile incepe de la data desfasurarii sedintei de deschidere a ofertelor, nu de la data publicarii anuntului/invitatiei de participare.
Chiar daca mai avem un 72 de ore pierdute pentru eventuale clarificari, etc, in 40 de zile e timp destul pentru a decide un castigator, bineinteles daca stim bine ca autoritate contractanta ce vrem, si daca avem un caiet de sarcini bine intocmit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare caiet de sarcini ibitza78 ibitza78 Buna ziua! am urmatoarea speta: se publica pe SEAP documentatia de atribuire pentru o procedura de licitatie deschisa. Ulterior se primesc solicitari de ... (vezi toată discuția)
Contestatie cerere de oferte anulata Elleny Elleny Buna seara! Stie cineva daca se pot depune contestatiie privind anularea unei proceduri de cerere de oferte, si daca da care este termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)
Contestatie depusa de ofertant sarm07opr sarm07opr Daca un ofertant depune contestatie la autoritatea contractanta, in termen de o zi lucratoare trebuiesc instiintati toti ceilalti participanti la ... (vezi toată discuția)