avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... In ce conditii se pot returna produsele ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

In ce conditii se pot returna produsele ?

Buna ziua, de curand am cumparat o oala de gatit sub presiune de la un hypermarket. Cand am ajuns acasa si am testat-o cu apa am descoperit ca pe peretele interior au aparut nenumarate pete si puncte de rugina. Mergand cu ea sa o returnez am avut neplacerea sa fiu pus in situatia sa ma dezvinovatesc, cei de la receptie spunand ca nu o pot primi pentru ca am folosit-o :O ... pana la urma problema s-a rezolvat dar, va rog sa-mi spuneti exact in ce conditii se pot returna produsele cumparate din magazine si care sunt drepturile cumparatorului ( daca apucam sa fac o supa in acea oala ce se intampla ? ... daca constatam ca nu se asorteaza cu mobila ( de dragul discutiei) puteam sa o mai returnez? )
As dori sa stiu daca ne-am aliniat la legile europene in acest domeniu .
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
gev, utilizator
Conditiile de returnate a produselor, garantiile si in general tot ce priveste produsele livrate persoanelor fizice sunt prevazute in legea 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora

[ link extern ]

Mai multe informatii precum si drepturile consumatorului le regasiti pe site-ul ANPC
[ link extern ] /
si pe
[ link extern ] /

Nu ati retinut reclama cu "sunt cetatean european si imi cunosc drepturile"?

A fost foarte bine facuta si destul de mediatizata.
cyan, moderator
deci nu suntem aliniati la legile europene ? 2003 ? cam veche legea ...
gev, utilizator
Daca ati fi trecut de primul rand ati fi reusit sa observati ca a fost actualizata in 2008.
cyan, moderator
Deocamdata nu este reglementata returnarea produselor cumparate din magazinele unde clientii sunt asistati de vanzatori insa multe dintre firme sunt deschise solicitarilor clientilor fie din convingere fie de teama ANPC :)
De exemplu dvs. ati fi avut castig de cauza daca nu va schimbau produsul, din ce spuneti era neconform deci riscau si o amenda daca nu colaborau.

Pe motiv ca nu se asorteaza cu ''ceva'' se pot returna doar produsele comandate online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce masura te obliga legea, ca agent economic, sa restitui ... Andreea c.g. Andreea c.g. In ce masura te obliga legea,ca si agent economic,sa restitui banii clientilor care au achizitionat un produs fizic(nu in mediul online) si care este legea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cumparare altex - cost retur Buna ziua, Sapt trecuta am cumparat un laptop de pe altex. M-am razgandit si am decis sa il returnez. Am completat un proces verbal de predare-primire si ... (vezi toată discuția)
Intrebare garantie produs andrei3008 andrei3008 Am dus in garantie pe data de 05.08.2013 un produs la flanco si mi-au zis ca in 7 zile o sa ma sune ca este gata. Azi dupa 12 zile am fost la ei la sediu si ... (vezi toată discuția)