avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tratament TVA avans investitii nerecuperat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tratament TVA avans investitii nerecuperat

In baza unui contract de prestari servicii incheiat cu o firma de constructii, aceasta ne-a facturat un avans pentru realizarea unei cladiri. Furnizorul respectiv nu a executat lucrarea intrucat a intrat in procedura simplificata de faliment. Ce se intampla cu tva dedusa si soldul contului 232 pana la inchiderea procedurii de faliment si dupa aceasta data, avand in vedere ca suma nu se va recupera, intrucat debitorul nu are bunuri sau alte valori care pot fi executate. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabrielaconta , utilizator 23:17, 13 August 2013
nu aveti drept de deducere a tva aferenta avansului intrucat acesta nu este in folosul operatiunilor taxabile.

intocmiti autofactura si stornati factura de avans, urmand ca in instanta sa va recuperati suma achitata constructorului prin inscrierea pe tabloul creditorilor.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva Ida-Maria Ida-Maria O societate comerciala platitoare de tva din 01.09.2008, prin depasirea plafonului de 35000euro, a avut un contract de vanzare cumparare pentru o cladire noua ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)
Pot recupera t.v.a.-ul, cum? auricius auricius Buna ziua.Am infiintat o firma si trebuie sa fac o investitie de 35000 euro(autoutilitare,tehnica de calcul,aer conditionat,ferestre termopan,etc) pe facturi. ... (vezi toată discuția)