avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CNP public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CNP public

in urma incheerii unui contract cu o banca institutia respectiva are voie sa faca public CNP-ul si datele personale?
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 16:41, 4 August 2013
CNP-urile sunt date cu caracter personal conform Legii 677 /2001,

Art. 8
(1)Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă:
a)persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul; sau
b)prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziţie legală.
(2)Autoritatea de supraveghere poate stabili şi alte cazuri în care se poate efectua prelucrarea datelor prevăzute la alin. (1), numai cu condiţia instituirii unor garanţii adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind protectia datelor cu caracter personal corinuta corinuta Am inteles ca aceasta lege se ocupa cu protejarea datelor cu caracter personal, as dori sa aflu unde gasesc exact interdictia de a furniza CNP persoanelor ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa-mi dau datele personale ca sa am acces la o sala de fitness? Tepes Tepes Sub pretextul ca trebuie sa dau o declaratie ca nu am nici o pretentie daca as avea vreo problema de sanatate in timpul utilizarii aparatelor din sala de ... (vezi toată discuția)
Firma paza - cnp la vedere? Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, Persoana care este angajat la firma de paza(foarte cunoscuta) poate face plangere catre sef, ca pe ecusonul pe care-l poarta sa nu ii apara ... (vezi toată discuția)