avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Trebuie sa-mi dau datele personale ca sa am acces la o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Trebuie sa-mi dau datele personale ca sa am acces la o sala de fitness?

Sub pretextul ca trebuie sa dau o declaratie ca nu am nici o pretentie daca as avea vreo problema de sanatate in timpul utilizarii aparatelor din sala de fitness, mi se cer datele personale si nr de telefon. Mi se pare dubios sa-mi dau aceste date unor persoane necunoscute care au infiintat un SRL si acum si-au pus camere video si cer si buletinul clientului. Au dreptul sa faca asa ceva ? Exista vreo lege care le permite sa ceara datele confidentiale ? De unde stiu eu ca datele mele nu ajung la cine stie ce borfasi care falsifica acte, de exemplu ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Tepes , utilizator 18:45, 25 Februarie 2010
1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala poate fi efectuata numai daca:
a) persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul; sau
b) prelucrarea este prevazuta in mod expres de o dispozitie legala.
(2) Autoritatea de supraveghere poate stabili si alte cazuri in care se poate efectua prelucrarea datelor prevazute la alin. (1), numai cu conditia instituirii unor garantii adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate.
Legea 677

Va multumesc pentru raspuns.
Tepes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp public mirunajenica mirunajenica in urma incheerii unui contract cu o banca institutia respectiva are voie sa faca public CNP-ul si datele personale? (vezi toată discuția)
Legea privind protectia datelor cu caracter personal corinuta corinuta Am inteles ca aceasta lege se ocupa cu protejarea datelor cu caracter personal, as dori sa aflu unde gasesc exact interdictia de a furniza CNP persoanelor ... (vezi toată discuția)
Confidentialitatea datelor de identificare personale quasimodo_50 quasimodo_50 Buna seara. Succint..cateva intrebari: 1. La semnarea unui contract de credit bancar se asigura sau nu confidentialitatea datelor personale? 2. Daca da, ... (vezi toată discuția)