avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Suntem 3 frati ,care dorim sa ne impartim averea ,tata fiind decedat si mama in viata.Ce modalitati exista rapide si ce costuri aproximative sunt intrucat avem la dispozitie o luna de zile,,,pentru ca lucram in strainatate.,...este vorba de o garsoniera ,cea care ma intereseaza pe mine si pe ei pamanturi la tara si o casa.Cat m ar costa pe mine pentru o garsoniera si ce trebuie sa fac?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 00:10, 26 Noiembrie 2013
Cel mai rapid se dezbate la notarul public.
Mergeti toti 3 fratii si mama Dvs. si dezbateti succesiunea.
Notarul va va spune care sunt costurile succesiunii, in raport de valoarea bunurilor incluse in masa succesorala (garsoniera, terenuri, casa).
Se presupune ca aveti o situatie materiala buna din moment ce lucrati in strainatate ! De ce nu lasati averea mamei cat timp este in viata si faceti succesiunea dupa. Oricum sotul supravietuitor mosteneste jumatate din averea sotului decedat. Va fi in toata povestea o tiganie si bani aruncati la avocati la instante.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
Paul Citiriga, Consilier juridic
cat timp dureaza aproximativ o succesiune la notar?
CitirigaPaul a scris:

sotul supravietuitor mosteneste jumatate din averea sotului decedat. Va fi in toata povestea o tiganie si bani aruncati la avocati la instante.


o mica atentionare> sotul supravietuitor detine 1/2 din bunuri (daca sunt bunuri dobandite in comun, in timpul casatoriei) si mosteneste 1/4 de la defunct. totalizeaza astfel, dupa dezbaterea succesiunii 5/8. Iar daca fiii sunt in buna intelegere cu mama nu vad de ce s-ar agunge la "tiganie"si instanta. Prin buna intelegere, in fata notarului, se poate face mostenirea si partajul voluntar astfel incat fiecare sa-si cunoasca dreptul si obligatia...

maria, despre costuri, numai un notar din zona respectiva va poate da lamuriri clare, evaluarile sunt pe zone, suprafete, ani construire, calitatea constructiilor, etc. etc.
ca si timp, din momentul in care depuneti toate documentele cerute (acte stare civila, acte proprietate, anexa 24 emisa de primaria unde a avut defunctul ultimul domiciliu) veti primi termen de 2-7 zile.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
VoL, utilizator
Va trebui sa facetzi si partaj succesoral tot la notar, daca doritzi ca bunurile sa apartina in intregime unui succesor.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica ... Aya01 Aya01 Buna ziua, Daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica din casatoria anterioara (sora mea vitrega, eu fiind fratele ei) si vorbim de doua ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Dreptul celei de a doua sotii asupra bunurilor existente ale sotului. raisa2010 raisa2010 Situatia: Sunt unicul copil al tatalui supravietuitor, tata care s-a recasatorit si locuieste impreuna cu a doua sotie in apartamentul in care am locuit eu si ... (vezi toată discuția)