avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Suntem 3 frati ,care dorim sa ne impartim averea ,tata fiind decedat si mama in viata.Ce modalitati exista rapide si ce costuri aproximative sunt intrucat avem la dispozitie o luna de zile,,,pentru ca lucram in strainatate.,...este vorba de o garsoniera ,cea care ma intereseaza pe mine si pe ei pamanturi la tara si o casa.Cat m ar costa pe mine pentru o garsoniera si ce trebuie sa fac?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 00:10, 26 Noiembrie 2013
buna ziua,

Socrul meu s-a recasatorit dupa moartea sotiei.A vandu apartamentul care era mostenire de la sotie.S-a recasatorit a cumparat alt apt,pe act este trecuta si sotia lui,dar este specificat ca apt este cumparat cu bani de pe apt vandut si care era mostenirea lui.In timpul casniciei ea nu a muncit decat 2 ani din 14.Acum vor sa divorteze ,ea vrand sa obtina jumatate din valoarea apt.Copii nu au,iar copii lui sunt majori.
Ce se poate face in acest caz,are dreptul la jumatate din apt?
Multumesc
In cazul in care unul dintre soti cumpara un imobil in timpul casatoriei si pentru cumparare foloseste o suma de bani pe care acesta o are dinainte de casatorie sau care provine dintr-un bun proprietate personala detinut inainte de casatorie si eventual instrainat in timpul celei de-a doua casatorii,
In situatia in care divorteaza si face partajul, atunci acesta poate solicita cota majoritara din imobilul cumparat in timpul casatoriei, daca a investit o suma de bani (bun propriu) in acel imobil.

In speta de fata se poate rasturna prezumtia de 50% - 50% si se poate solicita cota majoritara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica ... Aya01 Aya01 Buna ziua, Daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica din casatoria anterioara (sora mea vitrega, eu fiind fratele ei) si vorbim de doua ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Dreptul celei de a doua sotii asupra bunurilor existente ale sotului. raisa2010 raisa2010 Situatia: Sunt unicul copil al tatalui supravietuitor, tata care s-a recasatorit si locuieste impreuna cu a doua sotie in apartamentul in care am locuit eu si ... (vezi toată discuția)