avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa sora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa sora

Buna ziua.
Sora mea a decedat in decembrie 2012. Era casatorita, fara copii.
Inainte de casatorie, prin act de vanzare-cumparare , a obtinut un apartament de la parintii nostrii, ambii in viata. Pe actele apartamentului (detin copii) este trecuta ca singura proprietar.
Urmeaza sa discutam despre succesiune, si as dori sa stiu care sunt cotele pentru parintii in viata, pentru sotia supravietuitoare si pentru subsemnatul, in cazul in care, legal, intru la dezbaterea masei succesorale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlexStoica , utilizator 21:13, 5 August 2013
Am inteles si va multumesc.

p.s. parintii trebuie sa dea ambii declaratia, sau e de ajuns unul dintre ei. intreb asta pentru ca in acest moment ei nu mai locuiesc in Bucuresti, dar peste 2 zile soseste mama si ea ar putea da declaratia impreuna cu mine. presupun ca ne trebuie si copia dupa certificatul de deces.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
AlexStoica, utilizator
Trebuie sa o dati toti trei pana in termenul de un an de la deces. Aveti nevoie de certificatul de deces, o copie a acestuia.
Multumesc pentru disponibilitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 27 ani de casatorie,ce drepturi are sotul supravietuitor la un ap. cumparat ampreuna fiiind an acte co-proprietari? pavel1960 pavel1960 dupa 27 ani de casatorie ce drepturi am la un ap. cumparat ampreuna,nu avem copii,nici sotia (decedata)nu are copii din alta casatorie,an schimb ai traiesc ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez pentru a deschide un proces de succesiune ana_cristina_23 ana_cristina_23 Parintii mei au cumparat acum 7 ani un apartament,la scurt timp mama mea a decedat. Apartamentul este pe numele ambilor parinti, in momentul de fata as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)