avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru persoanele cu dizabilitati care nu au ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru persoanele cu dizabilitati care nu au vechime in campul muncii.

Buna ziua. Am 45 de ani, sunt incadrat cu gradul II de handicap (permanent). Nu am lucrat niciodata cu carte de munca, dea ceea nu beneficiez de vechime in campul muncii. Va rog sa imi spuneti ce prevede legea pensiilor pentru aceste situatii, pentru persoanele cu grad 2 de handicap fara vechime in campul muncii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:01, 6 August 2013
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune:

Art. 73
Persoanele care si-au pierdut capacitatea de munca din cauza unor boli obisnuite sau a unor accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate, daca au realizat, in conditiile legii, stagiu de cotizare.

2. Asadar pentru a beneficia de pensie de invaliditate daca aveti un stagiu de cotizare la pensie cat de mic si daca veti fi incadrat intr-un grad de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare fara vechime in munca scorus69 scorus69 Buna ziua o ruda de a mea este nascut in 1972 si nu are pe cartea de munca decat 5 ani de munca.Acum are probleme mari de sanatate.Poate cumva sa se ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia de pensie de invaliditate danbratulex danbratulex Buna ziua !!! va rog sa mi spuneti daca se poate iesi la pensie pe caz de boala in timp ce te afli in ajutor de somaj ?? Va multumesc!! (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gr.2 GABI4512 GABI4512 Buna ziua, Sunt nascut in 14.02.1958 si am absolvit liceul in 1977, urmiand stagiul miltar termen redus de 9 luni si facultatea urmata la zi pina in anul ... (vezi toată discuția)