avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 15 august zi libera....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

15 august zi libera....

Buna ziua,
in 15 august ne este imposibil sa dam liber datorita comenzilor pe care le avem de onorat, tin sa mentionez ca suntem o firma de productie, industria auto. ma gandeam sa fac o conventie pe care sa o dau salariatilor sa o semneze, in care sa scriu ca le vom da liber vineri in 16 august sa compensam ziua de 15. daca exista aceasta conventie semnata de cei prezenti in 15 la servici, in cazul unui control putem avea probleme?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:51, 6 August 2013
Nu este obligatoriu sa fie platiti dublu . Care ar fi textul de lege aplicabil ?
De ce s-a mai postat prevederile Codului Muncii daca se tot insista pe plata?

Plata se face in conditiile in care nu se compenseaza cu timp liber corespunzator.

De asemenea, nu se emite nicio decizie a angajatorului in care se declara 15 aug zi lucratoare
Daca se decide sa se lucreze in data de 15 august, atunci se va stabili cu salariatii data cand isi vor lua liber. Data trebuie sa fie inclus ain intervalul de 30 de zile calculat dela 15.08.2013. Daca nu se compenseaza cu timp liber, atunci se aplica sporul de minim100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! lucrez de la 1 aug. 2022 într-o instituție, iar ... IORDAN ELENA IORDAN ELENA Bună ziua! Lucrez de la 1 aug. 2022 într-o instituție, iar pe data de 15 august voi lucra o tură de 8 ore, în total în august 176 ore. Vă rog să-mi ... (vezi toată discuția)
Pontare in zi de sarbatoare ramoilis ramoilis In cazul in care conform schemei orare un angajat are zi libera intr-o zi de sarbatoare, aceasta zi va fi libera ca oricare alta d sau beneficiaza de un statut ... (vezi toată discuția)
1 decembrie zi de sarbatoare sau nu? nykolla nykolla daca am lucrat pe data de 1dec spre 2 dec de la ora 21:00 pana la 09,eu ar trebuii sa fiu platita dublu? (vezi toată discuția)