avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat handicap

Daca o persoana are mai multe handicapuri, in cazul eliberarii certificatului de incadrare in grad de handicap va fi doar pentru o dizabilitate ( in cazul nostru teratocarcinom hipofizar)sau va avea certificate cu incadrare in grad de handicap si pentru celelalte handicapuri ( cecitate, surditate , diabet insipid (panhipopituituarism).
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:34, 6 August 2013
Doar ptr.un singur handicap.
Cunosc o persoana care e nevazatoare si deficienta de auz,si are certificat de handicap la nevazatori,ptr ca e mai avantajos la nevazatori,primind gradul 1 de handicap
Multumesc pentru raspuns. Incercand sa inscriu copilul la Liceul pentru persoane cu deficienta de vedere mi se cere obligatoriu Certificatul de incadrare in grad de handicap pentru deficienta de vedere, noi avand doar cel grav pentru teratocarcinom.
Competenta in analiza situatiei medicale,incadrarea in grad de handicap si eventual eliberareade decizie/certificat de incadrare in grad de handicap este numai comisia locala de expertiza medicala persoane cu handicap
Comisia detine autoritatea sa analizeze documentele medicale sa dispuna investigatii sulimentare,urmand ca in cazul emiterii de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap sa precizeze in continutul documentului la rubrica A diagnostic clinic - deficientele constate,iar la rubrica B diagnosticul deficientelor functionale sa dispuna incadrarea afectiuniilor constatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la grad de handicap? sanciopancio sanciopancio cu hipoacuzie mixta severa us si hipoacuzie neurosenzoriala ud,glaucom cu unghi deschis,retinopatie diabetica neproliferativa ,diabet zaharat insulino ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap mirey32 mirey32 Buna ziua, Am 31 de ani si 1,34cm. Am fost diagnosticata cu nanism hipofizar la varsta de 3 ani! Din pacate, pana acum nu mi-am depus dosarul pentru handicap ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sau ce avantaje voi avea de pe urma certificatului de persoana cu handicap? dorel_santi dorel_santi sunt o persoana cu 2 dizabilitati din nastere, si anume, nu aud cu urechea stanga, am obtinut un certificat de handicap in primul an de facultate, pentru un ... (vezi toată discuția)