avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere drepturi parintesti

situatie: tatal copilului a fost diagnosticat cu cancer; la cateva zile am avut confirmarea sarcinii. nu eram casatorita cu tatal copilului, fusese diagnosticat <cancer, cu speranta de viata 1 an>, mi-a cerut <sa avortez, nu doreste copil, sunt egoista si inconstienta, am facut-o special, vreau sa intru in viata lui cu forta, razboi vreau, razboi voi avea, sa il dau in judecata ca sa aibe copilul nedorit si el un tata pe o hotarare judecatoreasca, si nici nu e asa de bogat pe cat credeam eu, etc...>.Evident, desi eram in somaj, am pastrat copilul, tatal ESTE inexistent dar foarte activ in <pe facebook, tenerife, santorini, unde s-a dus cu iubirea vietii, singura care il ajuta sa invinga boala>, <fii onorabila si respectat-ti cuvantul de a creste singura acest copil, pentru tine am murit, boala mea te va ajuta, respecta dorinta unui om foarte bolnav si nu ma mai deranja....> in tot acest interval de 1 an de zile n-a dat nici un semn de viata, nu a intrebat nici macar ce copil are (baiat sau fata, daca s-a nascut sanatos, absolut nimic), a refuzat sa imi dea si un istoric medical al familiei lui pentru recoltare celule stem la nastere) dar e activ pe forumuri de bikeri sa iasa cu baietii la < o cursa> ....
intrebare: nu i-am cerut nimic absolut (dpdv legal) doar i-am batut obrazul si atat.....
dpdv legal il pot soma sa semneze un document prin care declara ca nu are nici o legatura, obligatie sau responsabilitate fata de acest copil, nu are si nu va avea nici un drept asupra lui, in prezent si viitor?
multumesc
e trecut pe certificatul de nastere?
nu
Daca nu e trecut in certificatul de nastere al copilului, atunci: pa, ura si la gara!

Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
leuca_luminita, utilizator
si daca peste 1-2 ani se va trezi ca e frumos sa fie <tatic> si a vrea sa il viziteze sau altceva??
rafaela2006 a scris:

dpdv legal il pot soma sa semneze un document prin care declara ca nu are nici o legatura, obligatie sau responsabilitate fata de acest copil, nu are si nu va avea nici un drept asupra lui, in prezent si viitor?
multumesc

Art. 437 Noul Cod civil:
"(1) In actiunile privitoare la filiatie nu se poate renunta la drept..."

Cred a ca legea este foarte clara in aceasta situatie!

Restul consecintelor... cred ca ti le-ai asumat! Asa ca nu-ti mai face probleme... ce va fi.. va fi!

Alte discuții în legătură

Copil nerecunoscut UtilizatorNou85 UtilizatorNou85 Am o minune de fetita de 9 luni, in urma unei relatii de scurta durata care nu a functionat - o relatie neformalizata. Mi-am dorit foarte mult un copil si ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie, dupa 4 ani, pentru un copil nascut in afara casatoriei adi_2010 adi_2010 Care ar putea fi motivele intemeiate pentru schimbarea numelui de familie al unui copil de 4 ani, nascut in afara casatoriei? Tatal biologic, care inca nu e ... (vezi toată discuția)
Buna Baubau1 Baubau1 Buna ziua sunt căsătorit de 10 ani cu soția mea avem împreună o fetiță de 3 ani si acum este însărcinată cu alt bărbat noi ne-am hotarat sa mergem ... (vezi toată discuția)