avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal

La revenirea de pe concediu ingrijire copil ,in revisal se opereaza in aceeasi zi?
In 10.05.2014 ar trebui sa revina , fiind zi nelucratoare ,se opereaza in 09.05 sau in 12.05 ac ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gluten , utilizator 13:07, 9 Mai 2014
Nu este prevazut in legislatie termenul in care se opereaza incetarea suspendarii c.i.m. ca urmare a revenirii din CCC. .. parerea mea este ca, in tacerea legii, este aplicabil termenul prevazut de art.4 alin.2 din HG nr.500/2011.

data incetarii suspendarii c.i.m. = data incetarii CCC

nu am pus intrebarea corect .....""data incetarii suspendarii c.i.m. = data incetarii CCC"",dar, fiind sambata ,data revenirii,corect cum ar fi?Sa-i facem anticipat zilei sau dupa revenire .
Multumesc!

Data incetarii suspendarii = data incetarii CCC = data de 09.05.2014, iar data revenirii efective la munca este data de 12.05.2014, intrucat data de 10.05.2014 este zi de repaus saptamanal.

Ordinul 1474/2011 :
1. situatie
Când încetează dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului şi care este ziua în care se reia activitatea profesională

2. Solutie
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere incetare suspendare ccc Crystynika Crystynika Buna ziua, In cazul in care un angajat doreste sa revina in campul muncii dupa expirarea celor doi ani de CCC, in cerere suspendarea se completeaza cu data de ... (vezi toată discuția)
Reincadrare crestere copil ilinca13 ilinca13 Buna ziua. Am si eu o intrebare. In momentul in care un angajat se reintoarcela munca dupa 2 ani de crestere copil cand trebuie sa transmit la ITM in ziua ... (vezi toată discuția)
Data reluarii activitatii si incetare cim cf art. 55, lit. b) codul muncii dupa ccc Bubinubi Bubinubi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme privind reluarea activitatii dupa CCC, si depunerea demisiei cf. 55 b CM: Pe data de 02.03.2012, ... (vezi toată discuția)