Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal meu unde era stipulat si ca are o fiica , m-a chemat pentru succesiune dupa acesta .Eu acolo am spus ca testamentul este un fals si ne-am dus in instanta.La un moment dat datorita faptului ca nu mai aveam bani am cazut de acord sa facem o tranzactie in care ea a dobandit toate bunurile tatalui meu reprezentand terenuri,casa la tara ,loc de veci,etc. fiind de acord sa imi lase mie in totalitate apartamentul din Bucuresti.Acum au mai aparut dupa mama 2 ha de pamant si 1/3 dintr-o casa de la tara .trebuie sa impart si aceste lucruri cu ea?
Specific ca mama a decedat prima si nu am dezbatut succesiunea cu tatal meu.ulterior a murit si tatal meu lasand acel testament.Are drept in continuare?
Multumesc din nou pentru amabilitatea Dumneavoastra de a-mi oferi sfaturi pertinente in conformitate cu legea.
Va rog sa va incadrati in discutia din topic. Colega mea, d na avocat Romascanu, este si moderator, prin urmare ca si ceilalti utilizatori ai acestui forum cunoaste foarte Bine Regulamentul de postare.
Consultantii in general dau sfaturi, asa ca sfatosenia de care o acuzati in ghilimele pe d na avocat este binevenita, iar exemplele sunt date tocmai pentru a intelege userul mai Bine situatia.
In alta ordine de idei, fiecare raspunde pentru ceea ce face, faptul ca ati avut probleme cu diversi profesionisti ai dreptului, nu are relevanta in topicul acesta, cum nu are relevanta in fapt tot Mesajul dvs din topic!
Am ales sa nu editez sau sterg Mesajul dvs, desi putea fi cel Putin editat, adica sters in marea lui majoritate, pentru ca va adresati unui Moderator, in speta d nei Romascanu,din transparenta si ca sa nu fim acuzati sa zicem de partinire si corect e sa l vada si colega mea care daca va considera va va raspunde sau va lua o alta decizie.
Pe viitor sper ca va veti limita la raspunsuri concrete si fara a face aprecieri personale la adresa userilor, fie ei useri simpli, consultanti sau moderatori .
Succesiune
GherghinaP
Stimati domni avocati, va rog sa-mi spuneti care sunt etapele cronologice ale dezbaterii succesiuni in urmatoarea situatie; Ca unic copil al familiei , am ... (vezi toată discuția)
Retrocedare terenuri
tobescu
As avea nevoie de un sfat : mama a decedat in 1990, ea a mostenit toata averea unchiului meu decedat in 1984. La decesul mamei, dupa lege, tatal a mostenit ... (vezi toată discuția)