Buna ziua.
Sunt intro situatie in care primesc salar ca si director de la o anumita firma. Prin aceasta firma fac contributiile si la Pensii si Sanatate.
Intre 2010 si 2013 am avut activitate si ca I.I .
Saptamana trecuta am primit scrisoare de la CNAS prin care sunt anuntat ca trebuie sa platesc retroactiv din 2010 contributii la CNAS.
Conform legii, sunt obligat sa platesc in doua locuri ? Eu pe I.I nu am nici un contract cu CNAS ...
Va multumesc.
Da, acele sume 5,5% din norma de venit trebuiau achitate. Si nu reprezinta o plata de 2 ori, ci reprezinta 5,5% aplicat la toate veniturile realizate. 5.5% x ( venituri ca director+venituri ca II). daca pentru venituri II nu ati platit, acum Casa se sanatate va notifica despre aceasta. Asupra moralitatii acestui demers tardiv din partea Casei de santate, sunt multe de spus.....!
Intradevar, pe situatia descrisa de dvs nu datorati contributii la pensii,pentru veniturile din II, insa la sanatate da.
Buna ziua.
As dori sa stiu ce confera acestor institutii calitatea de organ fiscal in intelesul disp.art.17 al.5 din OG nr.92/2003 republicata cu modificarile si completarile ulterioare ? PE ce baza emite C.A.S titlu de creanta ??