avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil catre minor de 10 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil catre minor de 10 ani

Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. Fata are in prezent 10 ani. Eu am o garsoniera a mea cumparata mult anainte de a fi casatorit. Intrebarea mea suna astfel Daca casa este a mea , minora mi-a fost incredintata pri hotarare definitiva si irevocabila ai pot vinde casa? Fosta sotie are drept de vizita .I-mi trebuie acordul ei? Doresc ca actul care al voi face sa aiba clauza de habitatie viagera, de interdictie de instrainare. Este posibil sa includ aceste clauze? Enumerati-mi va rog actele necesare in afara de actele, casei , cadastru, intabulare si adeverinta fisc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai intai mergeti la un notar pentru a lamuri aspectele legate de donatie, costuri si modalitatea de acceptare a donatiei pentru minora. In functie de ceea ce vi se solicita (poate aveti noroc si nu va cere numirea unui tutore de la instanta) puteti trece la pasul urmator intocmirii documentatiei necesare donarii.
(Interventie moderator: Mesaj editat - art.2.6 din Regulament)
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Va multumesc mult si cand ma voi ocupa de acte va voi contacta . Intentionez sa ma ocup undeva dupa 1 sept pana incep scolile. Iar in privinta ca notarul a-mi va cere numirea unui tutore de catre instanta ma duc la sect 1 si obtin acel tutore . Nu cred ca are de ce sa respinga instanta eu asta doresc , Nu am scopuri ascunse nu mai am alti copii, nu am casa ipotecata, vanduta, amantata, lucrez a metrorex de 25 de ani , nu am antecedente penale. Vreau sa vand donez casa fetitei de ziua ei. Cum dumnezeu in tara asta este asa greu sa-i faci bine propriului copil, sange din sangele tau ? Va multumesc
In primul rand nu se cere numirea unui tutore ci a unui curator ! In al doilea rand curatorul se numeste de catre Autoritatea tutelara prin dispozitie! Notarul care se va ocupa de acte va intocmi adresa catre Autoritatea tutelara pt desemnarea unui curator. Donatia este scutita de impozit, vanzarea nu este!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Donatie pentru nepoti 51971 51971 Buna ziua. Am 2 nepoti minori carora vreau sa le dau pamantul si casa de la tara.Vreau sa le trec pe numele lor dupa acuma si sa intre in posesia lor cand or ... (vezi toată discuția)
Act donatie catre nepot roxana12 roxana12 se poate face act de donatie de catre bunici catre nepot minor de 5 ani? ce fel de clauze ar trebui introduse astfel incat in cazul decesului tatalui ... (vezi toată discuția)