avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poluare fonica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poluare fonica

La mine in oras linga blocurile de locuit la aproximativ 100-150m exista niste terase care pe perioada de vara ne creeaza mari dificultatiin a nu putea sa ne odihnim din cauza muzici date la maxim pina pe la orele 3-4 dimineata in special de vineri pina luni dimineata.Am dat o multime de telefoane la 112 nu sa rezolvat nimic nu stim unde sa ne adresam de a scapa de acest calvar.Multumim.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 11 August 2013
Una dintre institutiile cu atributii in domeniul protejarii dreptului la un mediu sanatos in Romania, sub aspectul poluarii fonice, este Garda Nationala de Mediu.
[ link extern ]

Atributii in domeniul asigurarii dreptului la un mediu sanatos mai au si reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor - prin Sectiile de Politie competente, care pot desfasura, printre altele, urmatoarele activitati:
- sesizeaza autoritatilor si institutiilor publice competente cazurile de nerespectare a normelor legale privind nivelul de poluare, inclusiv fonica;
- verifica si solutioneaza, potrivit competentelor specifice ale autoritatilor administratiei publice locale, sesizarile cetatenilor privind nerespectarea normelor legale de protectie a mediului si a surselor de apa, precum si a celor de gospodarire a localitatilor;
- constata contraventii si aplica sanctiuni;

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin la bloc Nea-Costica Nea-Costica Am un vecin deasupra apartamentului cu un copil ( nepoata ) de 5 ani si care si-a transformat ap. in teren de joaca. Tavanul meu vibreaza mai rau ca la ... (vezi toată discuția)
Lnchidere club noapte domi1 domi1 Buna seara,va rog sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta cu inchiderea unui bar care imi face probleme de 3 ani de zile,mai exact in fiecare joi,vineri ,sanbata ... (vezi toată discuția)
Spalat masina la garajul din spatele blocului DragosDC DragosDC Locuiesc la bloc iar in spatele blocului la parter sunt garaje. Sunt proprietar atat pe apartament cat si pe garaj. Astazi a venit politia comunitara la un ... (vezi toată discuția)