Anul trecut m-am casatorit aici in Romania (Cluj) cu un cetatean olandez. Sotul a vrut sa isi ia numele meu de familie, astfel incat pe certificatul de casatorie la numele dupa casatorie apare numele meu de fata, urmand ca el sa-si schimbe pasaportul cu prima ocazie cu care se va afla in Olanda.
Ulterior, cand am fost in Olanda, am aflat ca e destul de greu- aproape imposibil sa isi schimbe numele. In plus, intre timp , si-a facut aici in Romania PFA , care normal poarta numele sau din nastere.
Acum am vrea sa trec si eu pe numele lui de familie, dar nu stiu cui sa ma adresez mai ales ca , asa cum ziceam pe certificatul de casatorie apare numele meu ca fiind numele de familie dupa casatorie pentru amandoi.
Scrie unde trebuie depusa cererea
"Cererea de schimbare a numelui se va depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a carui raza teritoriala îsi are domiciliul solicitantul sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde domiciliaza."
Pentru Bucuresti aveti evidenta persoanelor in sectia de politie de care apartineti cu domiciliul.