avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... oprirea caldurii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

oprirea caldurii

In blocul meu, comitetul a decis sa opreasca de la data de 1 aprilie caldura. Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune daca-i legal acest lucru, care sunt conditiile in care au dreptul sa faca aceasta, si cum as putea contracara aceasta hotatare, caror foruri ma pot adresa.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ana Anane , utilizator 15:52, 24 Martie 2009
va puteti adresa "forului", adunarea generala a asociatiei proprietarilor de apartamente, care poate decide acest lucru.daca aveti asociatie pe bloc si ei au decis acest lucru in majoritate simpla, nu va puteti opune in nici un fel.
Motivatia opirii caldurii este ca din luna aprilie nu se mai primesc ajutoare..asa ca cei care beneficiaza de ele nu le convin sa plateasca. Este o problema cu care se confrunta multe blocuri..rautatea unora nu are limita si nu conteaza ca unii au copii mici sau sunt bolnavi si mai este nevoie de caldura.
@gabi_const
Rautatea nu are legatura cu buzunarul propriu.
Motivatia pe care ati postat-o este unul din motive.
Ratiunea, in mare, pentru asociatiile care decid sa opreasca caldura, incepand cu luna aprilie, este aceea ca vremea se incalzeste si caloriferele ar consuma (deci s-ar si plati) caldura in mare parte degeaba si de catre toti locatarii.
In plus, mai spun aceste asociatii, cei care au nevoie expresa de caldura in aceasta perioada o pot obtine de la aparate electrice (calorifere, aeroterme, aer conditionat) si si-ar plati singuri si numai ei caldura proprie fara a-i sili pe ceilalti sa plateasca din buzunarul propriu un lucru care nu le trebuie.
Cu atat mai mult se pune problema pentru blocurile care nu au consumul contorizat individual.
@ Destiny Dupa cum v-ati dat seama din raspunsul unora, asociatia va controleaza viata, daca asociatia are chef sa va incalziti, va incalziti, daca nu, stati in frig. Mai puneti o haina pe dvs., ca in comunism. Si daca nu va convine, puteti sa va faceti vila, vi s-ar raspunde ironic. Fiti fericit ca locuiti intr-o asociatie care are grija de banii d-voastra.
Hahhah. Nu asociatia ci comitetul le controleaza viata.
Dumnezeu cu mila daca au fost intrunite conditiile legale de decizie in comitet. Actele - procesele verbale ale sedintelor comitetului nu se vad decit daca vrea vreun sef, sefulet, sefulic din comitet.
Incalca flagrant legea care spune ca hotaririle lor trebuie afisate la avizier pentru ca oamenii sa ia la cunostinta si sa le poata contesta.
Unde sa-i reclami?
Aici pe forum unde iti sar altii ca ei in cap.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
Dana Marin, utilizator

Alte discuții în legătură

Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)
Conditionare caldura de plata integrala a facturii radet gcprmr gcprmr Buna ziua, locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor au centrale de apartament si doar 4-5 apartament au ramas racordate la RADET. Este legal si ... (vezi toată discuția)
Debransare fortata lilinicula lilinicula Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de ... (vezi toată discuția)