avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul concediu medical

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, am un salariat care are concediu medical, el este angajat din 02.05.2013, pana la data angajarii el se afla in somaj, la baza de calcul pentru concediu ( cele 6 luni) intra si indemnizatia din perioada de somaj?
Trebuie sa-mi aduca copie dupa cupoanele de indemnizatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:52, 18 August 2013
Se iau in calcul si veniturile realizate in somaj.

Cadrul legislativ: O.U.G. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, publicata in M.O. 1074/29.11.2005 si modificata prin Legea 391/2006 si O.U. 91/22.11.2006.

Media zilnica a bazei de calcul privind indemnizatia de asigurari sociale de sanatate se determina ca raport intre suma veniturilor realizate in ultimele 6 luni, PE BAZA CARORA S-A ACHITAT CONTRIBUTIA PENTRU CONCEDII SI INDEMNIZATII, si numarul total de zile pentru care s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii in acesta perioada.


Colegul Tudor Valeriu explica mai pe larg aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
va multumesc
Aduce adeverinta de la Agentia de Somaj cu valoarea indemnizatiei de somaj pe ultimele 6 luni de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pt. hepatita a pauladrumcea pauladrumcea va rog sa-mi spuneti care este procentul din salariu de care beneficiez avand concediu medical pt. hepatita A , boala infectocontagioasa grupa A cod 12 si cod ... (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor sociale de sanatate mirelabaschir mirelabaschir detin o soc.comerciala si am o angajata insarcinata care mi-a prezentat un concediu de risc de sarcina...in acest caz cine ii plateste indemnizatia aferenta ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de maternitate ramiha ramiha Buna ziua, Sunt insarcinata si lucrez din octombrie. In august am terminat masterul. In februarie intru in concediu prenatal. Stiu ca indemnizatia de ... (vezi toată discuția)