avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere executare silita

Buna ziua,

Mama mea a avut un contract de credit cu o instituie bancara, ratele nu au mai putut fi sustinute din cauza lipsei locului de munca si ulterior creditul a fost cesionat unei societati de recuperare.
Zilele trecute am primit la adresa o cerere de executare silita unde este trecut nr de dosar (am verificat si intr'adevar exista din septembrie-octombrie 2012 cererea de incuviintare executare), atasat mai exista un proces verbal completat de mana unde se specifica prezentarea unui agent la adresa, nr de etaje fiind gresit si descrierea usii de la apartament), la semnatura debitor scrie LIPSA, dar seamana cu o semnatura.
Datoria cu tot cu taxele de executare este de aprox 20000 ron.
Eu am impresia ca s-a prescris, nu sunt sigura si nici nu am gasit vreo cerere de repunere in termen.

Casa a fost cumparata in sistem de ipoteca de la AFI, parintii avand 1/2 fiecare.
Principala intrebare ar fi daca ei se pot atinge de apartament pe perioada cat inca se mai platesc ratele la AFI!!! Ratele sunt la zi si ar mai fi un an de plata.

Eu pot depune contestare la executare? Care este procedura mai exact?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:14, 20 August 2013
Pt a lamuri totalul restantei datorate (printr-o expertiza a modului de calcul), daca suma este sau nu prescrisa, ar fi trebuit facuta o contestatie la executare, eventual ceruta si suspendarea executarii silite, de catre parintii dvs. In calitate de fiica nu aveti calitate procesuala activa pt a promova contestatia.

Imposibilitatea subiectiva de plata din cauza starii de sanatate nu va constitui un motiv pt admiterea contestatiei.

Sa nu va ganditi la o eventuala donatie pt ca este atacabila de catre creditori, fiind evident facuta in frauda drepturilor lor.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Oricum m-am interesat de pret si donatia, pe langa faptul ca poate fi atacata foarte usor, asa cum spuneti si dumneavoastra, are costuri ridicate si daca aveam acei bani mai bine achitam datoria.
Mi-e frica sa nu ceara executorul o prima plata foarte mare pt a stabili un angajament de plata.
Au trecut cele 15 zile de cand am primit cererea de executare, mama se intoarce in tara la sf lunii septembrie ( din pacate nici acolo nu a reusit mare lucru) si inteleg ca in lipsa ei eu nu pot actiona cu nimic.Mai poate cere suspendarea atunci?

Inca ceva foarte important...Apartament ar valora aprox 90 000 euro.Ei chiar nu au o limita minima pt licitatie? Adica l-ar putea da pe 30 000 euro, de exemplu?
Mi se pare drept sa-si recupereze banii, dar legea chiar nu ne ajuta cu nimic?Foarte bine, sa-l scoata la licitatie, dar de ce nu-i obliga sa-l scoata la pretul de pe piata?
De ce un om care a muncit o viata pentru plata unui apartament trebuie sa ramana cu aproape nimic pt o datorie mica raportata la pretul apartamentului?
Orice ar fi, nu lasati sa se ajunga la vanzarea la licitatie, ca sunteti clar dezavantajati.. daca valoareaza 90 mii, de ce sa se vanda cu 60 de mii sau mai putin ? Mai bine incercati sa-l vindeti dvs.. gasit un cumparator, va da avans, stingeti datoria catre AFI si cu restul de bani .. platiti astora sau faceti ce vreti.
Mama nu mai e in termen pt suspendare sau pt a invoca perimarea, incercati sa va intelegeti sa platiti esalonat cei 20 mii lei. Totusi, ziceti ca ati primit zilelel trecute instiintare/ somatie sau ce a fost.. de ce ziceti ca nu mai sunteti in termen ? Mama va poate imputernici de acolo sa actionati in locul ei.. macar sa obtineti o reducere a penalitatilor..
Si pe ce site trebuie sa verific eventuala publicare a licitatiei?
gi-jane2 a scris:

Orice ar fi, nu lasati sa se ajunga la vanzarea la licitatie, ca sunteti clar dezavantajati.. daca valoareaza 90 mii, de ce sa se vanda cu 60 de mii sau mai putin ? Mai bine incercati sa-l vindeti dvs.. gasit un cumparator, va da avans, stingeti datoria catre AFI si cu restul de bani .. platiti astora sau faceti ce vreti.
Mama nu mai e in termen pt suspendare sau pt a invoca perimarea, incercati sa va intelegeti sa platiti esalonat cei 20 mii lei. Totusi, ziceti ca ati primit zilelel trecute instiintare/ somatie sau ce a fost.. de ce ziceti ca nu mai sunteti in termen ? Mama va poate imputernici de acolo sa actionati in locul ei.. macar sa obtineti o reducere a penalitatilor..

Eu am gasit-o zilele trecute, dar pe procesul verbal scrie 23.07.2013. A fost lasat pe cutiile postale.Nici macar in cutia noastra.
Astazi o pun sa sune executorul, mi-e tare frica de ce o sa spuna, dar sper sa obtinem plata esalonata.

Alte discuții în legătură

Executare silita mirunabadu mirunabadu Buna ziua!In 2005 am luat un credit de la BCR iar sotul alt credit,in 2010 am ramas fara serviciu iar sotul fiind bugetar din cauza taierilor de salar am ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri despre executare silita siva2014 siva2014 Buna ziua, In 2009, tatal meu a luat un credit in valoare de 30 000 EUR de la o banca. A girat cu apartamentul, proprietate comuna cu mama mea (erau ... (vezi toată discuția)