Mama mea a avut un contract de credit cu o instituie bancara, ratele nu au mai putut fi sustinute din cauza lipsei locului de munca si ulterior creditul a fost cesionat unei societati de recuperare.
Zilele trecute am primit la adresa o cerere de executare silita unde este trecut nr de dosar (am verificat si intr'adevar exista din septembrie-octombrie 2012 cererea de incuviintare executare), atasat mai exista un proces verbal completat de mana unde se specifica prezentarea unui agent la adresa, nr de etaje fiind gresit si descrierea usii de la apartament), la semnatura debitor scrie LIPSA, dar seamana cu o semnatura.
Datoria cu tot cu taxele de executare este de aprox 20000 ron.
Eu am impresia ca s-a prescris, nu sunt sigura si nici nu am gasit vreo cerere de repunere in termen.
Casa a fost cumparata in sistem de ipoteca de la AFI, parintii avand 1/2 fiecare.
Principala intrebare ar fi daca ei se pot atinge de apartament pe perioada cat inca se mai platesc ratele la AFI!!! Ratele sunt la zi si ar mai fi un an de plata.
Eu pot depune contestare la executare? Care este procedura mai exact?
Trebuie sa existe o data a postei pe undeva, vedeti ce scrie pe ea.
La cabinet la executor se publica.. oricum cred ca va instiinteaza si executorul.
Vorbiti intai cu el si vedeti ce zice.
Buna ziua,
Stampila cu data prezentarii: 29.07.2013
Am si mai multe nelamuriri acum.Am sunat la KRUK, mi-au confirmat ca dosarul se afla la executor, dar cand am intrebat de sume am ramas "masca".Agentul mi-a transmis suma de 22 119 ron+ 3000 si ceva chelt executare+900 ron nu stiu ce taxa a lor.
Pe somatie apare" La data de 23.07.2013........in sensul de a achita creditoarei suma de 20801,92 ron, suma compusa din:
17551, 39 ron credit restant la care se adauga suma de
3250, 53 ron chelt de executare pana la data prezentei"
Executorul spune "pana la data prezentei", KRUK ul spune ca nu este suma actualizata.Am intrebat la KRUK cum poate obtine mama un document cu provenienta fiecarei sume si raspunsul a fost ca nu are timp de mine si asta nu o sa obtina mama vreodata pentru ca are contractul si poate sa faca singura calculele.
Credit initial: 10 300 ron
Contract semnat in mai 2009
Rata dobanzii 20 %
Ce sa inteleg? Executorul spune o suma, KRUK ul alta suma.
Ati omis dobanda penalizatoare, uneori este dublul dobanzii contractuale. Cat este mentionata in contract ca si dobanda penalizatoare?
Contrar celor afirmate de angajatul prost informat al firmei de recuperari creante, sunt obligati sa va detalieze modul de calcul al creantei fata de dvs. Daca le depuneti cerere scrisa si nu va detaliaza in 30 zile, faceti plangere la ANPC, comisariatul judetean.
S-a facut si reesalonare la credit si am gasit in actul aditional urmatoarele:
11,136.98 RON
'Pentru sumele datorate si neplatite la scadenta, denumite generic "Incepand cu data incheierii prezentului act, imprumutat datoreaza bancii o dobanda curenta fixa de 3.22 % pt o perioada de 12 luni pana la data de 26.01.2011, incepand cu aceasta data imprumutatul va datora bancii o dobanda curenta fixa de 36.10% pe intreaga perioada de creditare."
"Pentru sumele datorate si neplatite la scadenta, denumite generic "sume restante", imprumutatul datoreaza o dobanda majorata ce se acumuleaza zilnic pana in ziua in care se acopera restanta prin aplicarea ratei dobanzii majorate la valoarea sumei restante.
Rata dobanzii majorate cf deciziei interne a bancii, fara a putea depasi valoarea rezultata din cumularea ratei anuale a dobanzii, in vigoare + 15 puncte procentuale."
DAE 32, 57
Cam acestea sunt cifrele specificate in contract.
O sa facem o cerere scrisa, asa cum ati spus, in speranta ca vor raspunde.Exista o lege pe care ar trebui sa o specificam in cerere?
La suma de 11136,98 lei, adaugati 57.57%, in fiecare an de la momentul in care nu ati mai platit nimic. O sa vedeti ca se ajunge la suma care va este ceruta acum.
Executare silita
mirunabadu
Buna ziua!In 2005 am luat un credit de la BCR iar sotul alt credit,in 2010 am ramas fara serviciu iar sotul fiind bugetar din cauza taierilor de salar am ... (vezi toată discuția)