avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere executare silita

Buna ziua,

Mama mea a avut un contract de credit cu o instituie bancara, ratele nu au mai putut fi sustinute din cauza lipsei locului de munca si ulterior creditul a fost cesionat unei societati de recuperare.
Zilele trecute am primit la adresa o cerere de executare silita unde este trecut nr de dosar (am verificat si intr'adevar exista din septembrie-octombrie 2012 cererea de incuviintare executare), atasat mai exista un proces verbal completat de mana unde se specifica prezentarea unui agent la adresa, nr de etaje fiind gresit si descrierea usii de la apartament), la semnatura debitor scrie LIPSA, dar seamana cu o semnatura.
Datoria cu tot cu taxele de executare este de aprox 20000 ron.
Eu am impresia ca s-a prescris, nu sunt sigura si nici nu am gasit vreo cerere de repunere in termen.

Casa a fost cumparata in sistem de ipoteca de la AFI, parintii avand 1/2 fiecare.
Principala intrebare ar fi daca ei se pot atinge de apartament pe perioada cat inca se mai platesc ratele la AFI!!! Ratele sunt la zi si ar mai fi un an de plata.

Eu pot depune contestare la executare? Care este procedura mai exact?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:14, 20 August 2013
Trebuie sa existe o data a postei pe undeva, vedeti ce scrie pe ea.
La cabinet la executor se publica.. oricum cred ca va instiinteaza si executorul.
Vorbiti intai cu el si vedeti ce zice.
Buna ziua,
Stampila cu data prezentarii: 29.07.2013

Am si mai multe nelamuriri acum.Am sunat la KRUK, mi-au confirmat ca dosarul se afla la executor, dar cand am intrebat de sume am ramas "masca".Agentul mi-a transmis suma de 22 119 ron+ 3000 si ceva chelt executare+900 ron nu stiu ce taxa a lor.

Pe somatie apare" La data de 23.07.2013........in sensul de a achita creditoarei suma de 20801,92 ron, suma compusa din:
17551, 39 ron credit restant la care se adauga suma de
3250, 53 ron chelt de executare pana la data prezentei"

Executorul spune "pana la data prezentei", KRUK ul spune ca nu este suma actualizata.Am intrebat la KRUK cum poate obtine mama un document cu provenienta fiecarei sume si raspunsul a fost ca nu are timp de mine si asta nu o sa obtina mama vreodata pentru ca are contractul si poate sa faca singura calculele.
Credit initial: 10 300 ron
Contract semnat in mai 2009
Rata dobanzii 20 %

Ce sa inteleg? Executorul spune o suma, KRUK ul alta suma.
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
Si_Dolly, utilizator
Ati omis dobanda penalizatoare, uneori este dublul dobanzii contractuale. Cat este mentionata in contract ca si dobanda penalizatoare?
Contrar celor afirmate de angajatul prost informat al firmei de recuperari creante, sunt obligati sa va detalieze modul de calcul al creantei fata de dvs. Daca le depuneti cerere scrisa si nu va detaliaza in 30 zile, faceti plangere la ANPC, comisariatul judetean.
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
ContSters214341, utilizator
S-a facut si reesalonare la credit si am gasit in actul aditional urmatoarele:
11,136.98 RON

'Pentru sumele datorate si neplatite la scadenta, denumite generic "Incepand cu data incheierii prezentului act, imprumutat datoreaza bancii o dobanda curenta fixa de 3.22 % pt o perioada de 12 luni pana la data de 26.01.2011, incepand cu aceasta data imprumutatul va datora bancii o dobanda curenta fixa de 36.10% pe intreaga perioada de creditare."

"Pentru sumele datorate si neplatite la scadenta, denumite generic "sume restante", imprumutatul datoreaza o dobanda majorata ce se acumuleaza zilnic pana in ziua in care se acopera restanta prin aplicarea ratei dobanzii majorate la valoarea sumei restante.
Rata dobanzii majorate cf deciziei interne a bancii, fara a putea depasi valoarea rezultata din cumularea ratei anuale a dobanzii, in vigoare + 15 puncte procentuale."
DAE 32, 57

Cam acestea sunt cifrele specificate in contract.
O sa facem o cerere scrisa, asa cum ati spus, in speranta ca vor raspunde.Exista o lege pe care ar trebui sa o specificam in cerere?
La suma de 11136,98 lei, adaugati 57.57%, in fiecare an de la momentul in care nu ati mai platit nimic. O sa vedeti ca se ajunge la suma care va este ceruta acum.

Alte discuții în legătură

Executare silita mirunabadu mirunabadu Buna ziua!In 2005 am luat un credit de la BCR iar sotul alt credit,in 2010 am ramas fara serviciu iar sotul fiind bugetar din cauza taierilor de salar am ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri despre executare silita siva2014 siva2014 Buna ziua, In 2009, tatal meu a luat un credit in valoare de 30 000 EUR de la o banca. A girat cu apartamentul, proprietate comuna cu mama mea (erau ... (vezi toată discuția)