avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere executare silita

Buna ziua,

Mama mea a avut un contract de credit cu o instituie bancara, ratele nu au mai putut fi sustinute din cauza lipsei locului de munca si ulterior creditul a fost cesionat unei societati de recuperare.
Zilele trecute am primit la adresa o cerere de executare silita unde este trecut nr de dosar (am verificat si intr'adevar exista din septembrie-octombrie 2012 cererea de incuviintare executare), atasat mai exista un proces verbal completat de mana unde se specifica prezentarea unui agent la adresa, nr de etaje fiind gresit si descrierea usii de la apartament), la semnatura debitor scrie LIPSA, dar seamana cu o semnatura.
Datoria cu tot cu taxele de executare este de aprox 20000 ron.
Eu am impresia ca s-a prescris, nu sunt sigura si nici nu am gasit vreo cerere de repunere in termen.

Casa a fost cumparata in sistem de ipoteca de la AFI, parintii avand 1/2 fiecare.
Principala intrebare ar fi daca ei se pot atinge de apartament pe perioada cat inca se mai platesc ratele la AFI!!! Ratele sunt la zi si ar mai fi un an de plata.

Eu pot depune contestare la executare? Care este procedura mai exact?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:14, 20 August 2013
Jocandi Causa a scris:

La suma de 11136,98 lei, adaugati 57.57%, in fiecare an de la momentul in care nu ati mai platit nimic. O sa vedeti ca se ajunge la suma care va este ceruta acum.

Aveti dreptate, multumesc.
Reesalonarile sunt o mare prostie din punctul meu de vedere...
Dar de ce executorul transmite o suma si Kruk ul alta, ambele parti sustinand ca suma transmisa de ei este actualizata?

Pentru ca exista o diferenta intre evidentele executorului si ale creditoarei. executorul vireaza sumele de bani in 15 zile de la consemnarea lor. Poate de aici eroare. in plus executorului nu i se comunica mereu suma ramasa de plata. In mod normal creditoarea este cea care trebuie sa va dea suma exacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mirunabadu mirunabadu Buna ziua!In 2005 am luat un credit de la BCR iar sotul alt credit,in 2010 am ramas fara serviciu iar sotul fiind bugetar din cauza taierilor de salar am ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri despre executare silita siva2014 siva2014 Buna ziua, In 2009, tatal meu a luat un credit in valoare de 30 000 EUR de la o banca. A girat cu apartamentul, proprietate comuna cu mama mea (erau ... (vezi toată discuția)