avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Adaugarea unui al 2-lea prenume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Adaugarea unui al 2-lea prenume

Buna ziua.
De cativa ani ma bate gandul de ami adauga un alt prenume al celui care deja al port,adica: numele actual+prenumele actual +prenumele nou. Nu sunt interesata in schimbarea lui,doar in adaugarea unui nou prenume deoarece prenumele ce mi lau pus la nastere a fost o greseala dea tatalui meu si a celor de la registrul civil,de asemenea nu ma identific cu acest prenume si recunosc ca de 7 ani incoace majoritatea cunoscutilor ma striga si ma cauta cu noul prenume ce eu am ales fiind cel care doresc sa adaug in registrul civil. Pot demonstra ca folosesc noul prenume de cativa ani deoarece am dobandit diplome unde am folosit anticipat ambele prenume,am diferite facturi si scrisori de la diferiti destinatari. Doresc sa fiu informata cum as putea sa fac ca amandoua prenumele sa fie legale,in cateva luni de zile ma casatoresc si doream ca adaugarea prenumelui sa o pot face inainte. Trebuie sa mentionez ca desi sunt de nationalitate romana locuiesc de 7 ani in strainatate.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florinavelicu , utilizator 07:13, 29 Ianuarie 2019
Sa intelegem ca sunteti CRDS sau nu?
OG 41/2003 si art.106 alin.1.din HG 64/2011- Actele se depun personal, prin împuternicit cu procură specială sau împuternicire avocaţiala la primăria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul solicitantul, sau la primaria ultimului loc de domiciliu avut în ţara- în cazul cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate - CRDS - Cererea de schimbare a numelui trebuie sa fie temeinic motivată.
Aveti nevoie de:
-CAZIER JUDICIAR ( valabilitate 6 luni )
-CAZIER FISCAL ELIBERAT DE DIRECŢIA JUDEŢEANÃ A FINANŢELOR PUBLICE ( cetăţenii români cu domiciliul în străinătate CRDS vor prezenta o declaraţie autentificată-dată la un Notar Public în ţară sau la misiunea diplomatică a României din ţara de reşedinţă ori la un Notar Public străin, dar pe care va fi aplicată Apostila de la Haga-din care să rezulte că nu au datorii faţă de statul român)- valabilitate 30 zile
-BULETINUL/CI ( în original şi 2 copii xerox )
-PAªAPORTUL( în original şi 2 copii xerox )
-CERTIFICATUL DE NAªTERE( în original şi copie LEGALIZATÃ LA NOTAR +copie xerox după legalizare )
-CERTIFICATUL DE NAªTERE AL SOŢULUI LEGALIZAT LA NOTAR (dacă este cetăţean străin certificatul trebuie apostilat, tradus şi legalizat + original + copie xerox după legalizare)
-CERTIFICATUL DE CÃSÃTORIE ( în original şi copie LEGALIZATÃ +copie xerox după legalizare)
-UN EXEMPLAR AL MONITORULUI OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA a–III-a ,ÎN CARE A FOST PUBLICAT EXTRASUL DIN CEREREA DE SCHIMBARE A NUMELUI (exemplar de la publicarea căruia să nu fi trecut mai mult de un an)
-SENTINŢA DE DIVORŢ ( în original şi copie rămasă definitivă şi irevocabilă)
-DECLARAŢIE NOTARIALÃ CU PRIVIRE LA MOTIVUL PENTRU CARE PETENTUL DOREªTE SÃ-ªI SCHIMBE NUMELE/PRENUMELE(numai dacă cererea este depusă prin împuternicit)
-DECLARAŢII DATE DE UNELE PERSOANE(vecini,prieteni),ÎN FORMÃ AUTENTICÃ (la notar),DIN CARE SÃ REZULTE CÃ SOLICITANTUL ESTE CUNOSCUT ÎN SOCIETATE CU UN ANUMIT NUME SAU PRENUME
-ORICE ALTE ACTE PE CARE SOLICITANTUL LE CONSIDERÃ NECESARE PENTRU MOTIVAREA CERERII SALE
-TIMBRU FISCAL ÎN VALOARE DE 2 LEI/ sau chitanţă de la Impozite şi taxe.

Dupa schimbarea prenumelui prin adaugarea unui al doilea prenume trebuie sa schimb si celelalte acte oficiale: contract de proprietate, contract de munca, diploma de licență , diploma de bacalaureat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui alinamovileanu1980 alinamovileanu1980 Sunt casatorita de un an si as dori sa stiu daca sotul meu ar putea sa si schimbe numele de familie, adica sa il ia pe al meu. Mentionez ca avem un copil care ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume geo45 geo45 buna ziua...as dori sa-mi schimb prenumele dar nu stiu cum sa incep...cum pot sa iau extrasul din monitorul oficial?si de unde anume?va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui pe cale administrativa oliviamoldovan oliviamoldovan Buna ziua, Doresc sa fac o schimbare a numelui pe cale administrativa in Romania, stabilita fiind in strainatate. Este posibil ca un avocat sa se ... (vezi toată discuția)