avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transport legat de exportul de bunuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transport legat de exportul de bunuri

o societate comerciala romana "alfa" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea intra in sarcina furnziorului exportator.

firma "alfa" contracteaza un transportator roman "beta" in vederea transportului marfurilor de la sediul (fabrica) lui "alfa" si pana in portul constanta.

fiind un transport direct legat de un export de bunuri din romania in china, transportatorul "beta" poate factura serviciile de transport fara TVA catre "alfa"?

mai departe, la randul sau transportatorul roman "beta" subcontracteaza o parte din serviciile de transport unui alt transportator roman "gamma".

astfel, transportatorul "gamma" la randul sau presteaza servicii de transport marfa de la fabrica exportatorului "alfa" si pana in portul constanta, facturand aceste servicii catre "beta" cu care are incheiat contractul de prestari servicii.

cum emite transportatorul "gamma" factura catre "beta". cu sau fara tva?
se poate factura fara tva in baza aceluiasi temei de transport legat de un export de bunuri?

va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ramolex , utilizator 08:48, 16 August 2013
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grup de firme: un salariat dintr-o firmă pleacă în delegație externă pentru o altă firmă din grup. cum refacturez biletul de avion, cu sau fără tva? miki72 miki72 Un salariat al firmei (alfa) pleaca in delegatie externa de afaceri pentru o alta firma din grup(beta).Ambele firme sunt din Romania si sunt inregistrate in ... (vezi toată discuția)
Export in comision-se percepe tva? Marius20100 Marius20100 Buna ziua! Intrebarea mea este: comisionarul trebuie sa plateasca TVA pe toata valoarea marfii care va fi exportata sau doar pe valoarea comisionului pe care ... (vezi toată discuția)
Tva exista la export?? mihavasile mihavasile Buna ziua, Vreau sa export carne in tarile din afara spatiului UE.Vama si firma de shipping nu mi iau TVA spunand ca operatiunile de export sunt scutite de ... (vezi toată discuția)