avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Stationare interzisa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Stationare interzisa

ce se intampla in cazul in care am stationat interzis si mi s-a pus cadrul galben la roata, dar l-am putut scoate pt ca era slab? amenda pt stationare interzisa trebuie sa o primesc prin posta, insa politistul ameninta ca voi primi amenda de 30 de milioane pt ca am scos eu cadrul de la roata... este posibil? multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
imis, utilizator
@ imis

Desi Codul Rutier nu face referire la o astfel de sanctiune,, masurile vor fi luate in functie de prevederile Hotararilor Consiliului Local care vizeaza acest aspect. In principiu, deteriorarea sau demontarea dispozitivelor de blocare a roţilor prin efracţie se sancţionează cu amenda contraventionala, suma de bani in care consta sanctiunea fiind stabilita in regulamentul Consiliului Local al zonei in care domiciliati.
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Are voie polițistul local să dea amenzi din oug 195/02? Ionut 1992 Ionut 1992 Va salut, am fost sanctionat de catre un politist local , pentru stationare asa zisa interzisa, Sanctiunea aplicata a fost de 4 puncte amenda (580 lei ) si 3 ... (vezi toată discuția)
Blocaj roata pe o proprietate privata Rapesco Rapesco Buna ziua, M-am confruntat cu o situatie mai putin obisnuita intr-o parcare privata ce pare ca este impartita de mai multe firme, am ajuns la locatie si ... (vezi toată discuția)